NieuwsTips & Tricks

Guldencoin; de nieuwe Altcoin?

By oktober 13, 2016 No Comments

De nieuwe Guldencoin

Velen zijn bekend met de term ‘Bitcoin’. Het is een periode erg vaak in het nieuws geweest. De meesten van deze personen hebben echter geen idee wat de term inhoud. Nu de Nederlandse Gulden altcoin, een initiatief van een aantal Nederlandse ondernemers, bekendheid begint te creëren, is het verstandig om dit hele verhaal voor velen even op te helderen. Bij de term Gulden krijg ik toch wel een nostalgisch gevoel en denk ik terug aan vroeger. Om ‘gulden kopen’ te horen in je omgeving, voelt voor veel mensen vreemd aan. Het kan nu echter wel weer! De Gulden altcoin is een nieuwe Altcoin. Een Altcoin is een ander woord voor ‘Bitcoin Alternative’. Een Bitcoin is een nieuw betaalmiddel. Dit geld kan zonder tussenkomst van financiële instellingen zoals banken gestuurd worden naar iemand. Bovendien kan er mee betaald worden.

Deze Altcoin kan dus zeer belangrijk worden in de toekomst. De nieuwerwetse virtuele Gulden kan net als de Bitcoin belangrijk worden. In enkele winkels en restaurants in Nederland kan er zelfs al met deze virtuele munt betaald worden. Maar waarom zou je deze nieuwe betalingsmethode nou gaan gebruiken?

Wat zijn nu de voordelen?

Er zijn vele voordelen die komen kijken bij het gebruiken van de virtuele gulden:

  • Het kan gebruikt worden voor betalingen, maar ook voor investeringen.
  • Het is makkelijk. Betalen met de Gulden coin is makkelijker dan met bijvoorbeeld creditcard.
  • Het is veiliger dan betalen met contant, pin of creditcard.
  • Het betalen met Gulden coin kan anoniem gebeuren.

Het ziet er dus naar uit dat deze nieuwe Altcoin populair gaat worden in Nederland, maar ook buiten Nederland! Bij elke koper die er bij komt, stijgt de waarde van de virtuele munt. Het is best komisch dat de gulden coin langzaam weer een betaalmethode wordt. In Friesland zijn er al kroegen waar je een biertje kan afrekenen met de Gulden! Zelfs bij enkele Subway-filialen kan er al betaald worden met de Gulden coin. Aan mij de taak om dit natuurlijk uit te proberen! De volgende keer dat ik in Friesland een biertje ga doen, zal ik een kroeg opzoeken waar het mogelijk is!

Uiteraard is het ook mogelijk om je Guldens weer om te zetten naar echte euro’s. Dit is heel simpel: Je schrijft op je klembord in je app je rekeningnummer op en klikt vervolgens op de optie die erboven staat: Betaal adres vanaf klembord. En het is geregeld! Ik ga nog even wachten, maar op het juiste moment ga ik dat zeker doen.

De gulden coin kan zowel via iOs, Android, Mac en Windows gebruikt worden. Er is bovendien een Gulden-app ontwikkeld waarmee de ontwikkelingen in de gaten gehouden kunnen worden. Via de site is het mogelijk om te investeren in de Guldencoin. Dus lijkt het je interessant om weer terug te gaan naar de goede oude tijd, namelijk de tijd waarin nog met Gulden betaald werd? De Gulden zijn er weer. Wij hopen dat onze inzet meer waard wordt. We houden jullie op de hoogte!

Techness

Author Techness

More posts by Techness

Leave a Reply