...

Dé 5 tips voor een goede website!

Ruim 70% van de websitebezoekers doet dit op zijn of haar mobiele telefoon. Dit zal de komende jaren alleen nog maar stijgen. Daarom is het belangrijk dat je nieuwe website is voorzien van een responsive design. Toch is ruim 50% van de websites nog steeds niet responsive, tijd om daar iets aan te gaan doen dus. Website westland bouwt standaard iedere website responsive.

Een groot aantal websites heeft ze, de sliders of carrousels, net hoe je ze noemen wilt. Maar testen hebben uitgewezen dat ze zorgen voor mindere klikken en omzet. Gauw weg dus met die carrousels. Een onderzoek heeft aangetoond dat dit wel 188% kan zijn wanneer je een website hebt zonder carrousels.

Om ook weer terug te komen op de carrousels, ze halen datgene weg waarvoor je bezoeker komt. Juist, de producten of diensten. Laat meteen op je website of webshop zien waar het om draait, een beetje design kan geen kwaad, maar websites zoals Ebay en Google hebben dat toch ook niet?

Waarbij de schermresoluties wel groter zijn geworden en de schermen wat kleiner, zijn de lettergroottes niet vergroot, en bijna haast onleesbaar op een groot aantal websites. Standaard lettertype wat men gebruikt is 13px of 14px en dat is wat aan de kleine kant, gebruik liever een groter lettertype zodat deze voor iedereen leesbaar is.

Ze ‘poppen up’ als je op een website terecht komt, je wordt er mee plat gegooid af en toe. Hoe vervelend ze soms ook kunnen zijn, ze werken wel heel goed. Tijd dus om aan je webbouwer te vragen of hij of zij deze kan integreren.

En nog 2 afsluitings tips: doe niets op je website of webshop waaraan je je ergert bij een ander. En zorg dat alle functies op je website werken, zoals contactformulieren.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn