...
Techness

Accuduur van je Macbook verbeteren

Zo vergroot je de accuduur van jouw MacBook

Ken je het gevoel dat je net lekker bezig bent met werken, huiswerk maken of gewoon het kijken van een film op jouw MacBook en dat opeens de stroom uitvalt. Je hebt niet eens in de gaten gehad dat het zo hard gaat. Dat is natuurlijk ontzettend zuur, want nu moet je weer opstaan, de MacBook aan het stroom zetten en verplicht dichtbij een stopcontact zitten. Om dit soort extra handelingen in de toekomst te voorkomen is het mogelijk om de accuduur van jouw MacBook te vergroten. Hoe is dat mogelijk?

Programma’s afsluiten

Eén van de grootste batterijvreters zijn programma’s die langdurig aan staan en op de achtergrond blijven draaien. Dit zorgt ervoor dat de processor meer moet verwerken en dat kost energie. Zaak is dus om onnodige programma’s af te sluiten die je toch niet gebruikt. Dit scheelt niet alleen een langere accuduur, jouw MacBook gaat dan ook nog eens langer mee.

Stel een sluimerstand in

De accuduur wordt ook aangetast als het scherm aan blijft staan. Wanneer je de MacBook intensief gebruikt is dat normaal, maar het kan ook zijn dat je even weg bent en het scherm aan blijft staan. Dat is zonde, want wanneer je dan terugkomt kan het zijn dat de accu uitvalt omdat er onnodig energie is verbruikt. Om dat te voorkomen kunt het beste een sluimerstand instellen. Dat zorgt ervoor dat het scherm binnen enkele seconden uitvalt als je inactief bent.

Zet de helderheid lager

Wist je ook dat jouw een langere accuduur kunt realiseren als je de helderheid van het scherm lager zet? Veel mensen willen graag op een zo’n licht mogelijke scherm werken. Wat velen niet weten is dat de processor dan veel meer te verduren krijgt en dus twee keer zo hard aan het werk moet. Probeer dus eens de helderheid wat lager te zetten zodat je kan genieten van meer minuten op jouw MacBook.
Bron: www.laptopworld.nl

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn