...

Hogere kosten voor Netflix gebruikers

Hogere kosten voor Netflix gebruikers

Netflix gaat zijn maandabonnementen verhogen. Het basisabonnement blijft gelijk, maar de standaard- en premium abonnement worden allebei duurder. De verandering geldt zowel voor nieuwe- als bestaande klanten. De prijs is in 3 jaar al 3x omhooggegaan, namelijk in 2014, 2015 en nu in 2017.
De stijging van de prijs heeft te maken met het investeren in het verhogen van de kijkervaring. De eigen originele series van Netflix horen daarbij. ‘’We blijven nieuwe tv-series en film toevoegen, nieuwe kenmerken ontwikkelen en kijkers helpen nieuwe content nog sneller te vinden’’, verklaart Netflix.

Hoeveel zijn de prijzen gestegen?

De prijsstijging gaat meteen in voor nieuwe klanten. Bestaande klanten hebben 19 oktober een mailtje gekregen met daarin alle informatie. Na het mailtje hebben de klanten een maand bedenktijd gekregen, om het abonnement te wijzigen of om op te zeggen. De prijs van de basic-abonnement blijft hetzelfde, namelijk €7,99. Het standaard-abonnement is €1 om hoog gegaan en is van €9,99 naar €10,99 gegaan. Met dit abonnement heb je 2 schermen en kan je in HD kijken. Het premium-abonnement is €2 omhooggegaan waardoor het van €11,99 naar €13,99 is gegaan. Met dit abonnement heb je 4 schermen en kan je in ultra HD kijken.

Waarom zijn de abonnementen nu duurder?

Sinds Netflix is opgestart in 2013 is het aanbod van series en films gestegen met 195%. Netflix wilt deze stijging voortzetten. Door de verhoging van de Netflix abonnementen verdienen ze meer geld om Netflix originele series en film maken. De extra abonnement kosten gaan voor een deel naar de originele Netflix film/series. In 2017 zal er nog meer dan duizend uur aan originele Netflix-content worden toegevoegd. Succesvolle series zoals Stranger Things, Riverdale en The Crown krijgen dit jaar een vervolgseizoen.
Netflix geeft dit jaar 6 miljard uit aan eigen productie, dit bedrag willen ze volgend jaar verhogen naar 7 miljard. Wereldwijd heeft Netflix meer dan 100 miljoen abonnees. In Nederland hebben ongeveer 2,2 miljoen mensen een Netflix abonnementen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn