...

Telefoon reparatie tips: zelf doen of laten doen?

Oeps! Na een avondje gezellig stappen heb je je telefoon kapot laten vallen.. Erg vervelend, maar hey: het gebeurt ons allemaal weleens. Het is natuurlijk erg vervelend om een kapotte of slecht werkende mobiel te hebben. Wanneer er in het scherm bijvoorbeeld een grote barst zit, kan het soms moeilijk zo’n om bepaalde berichten te lezen.

De verschillende soorten schades

Een barst in het scherm, een kapotte microfoon of een batterij die zijn beste tijd heeft gehad? Hoog tijd om je telefoon te repareren!

Een kapot schermiphone stuk

Zit er een groot barst in je scherm of reageert het display niet meer goed op je aanrakingen? Het is niet fijn maar, het scherm van een smartphone is te vervangen. Hierbij wordt het schermpaneel, het touchscreen en de beschermlaag over het scherm vernieuwd. Eigenlijk is dit een extra voordeel: vrijwel de gehele voorkant van je telefoon is dan weer zo goed als nieuw. En daarmee ziet je telefoon er meteen weer een stuk ‘jonger’ uit! Het oogt weer alsof je de smartphone net nieuw hebt gekocht.

Een kapotte microfoon

Je mobiel is net in de wc gevallen je hebt een dringend telefoontje te plegen. ‘Wat zeg je? Ik hoor niets. Hoi, ben je daar?’ Is dit hoe jouw gesprek ineens verloopt? Dan lijkt het erop dat de microfoon in jouw smartphone stuk is. De telefoon zelf werkt nog prima, alleen kan niemand je tijdens een telefoongesprek meer horen. Daar gaat het gezellig bellen met je vriend of vriendin. Gelukkig kan bij de meeste smartphones de microfoon vervangen worden.

Een camewet_ipod_touch_rice_trick_1000ra die niet meer werkt

Heb jij dat? Even snel een foto maken van de omgeving waar je net bent aangekomen maar, je camera werkt niet mee. Ineens is je beeld helemaal zwart en lukt het niet om een foto te maken van die mooie omgeving. Dan is hoogt waarschijnlijk jouw camera stuk… Maar wees gerust: ook een kapotte camera is te repareren! De cameramodule wordt vervangen voor een nieuw exemplaar. Op het moment dat je een foto wilt maken is het niet fijn maar, gelukkig duurt de reparatie niet super lang. Je kan er zelfs op wachten in de winkel en je kan daarna weer mooie kiekjes maken!

Een batterij die heel snel leeg gaat

Lekker een dagje weg gaan en ondertussen al 3 keer je mobiel opgeladen? Pff het zit ook niet mee af en toe. De batterij van je mobiel trekt dan aan het kortste eind en is hoogt waarschijnlijk stuk. Als jij een telefoon hebt met een vervangbare batterij kan je gewoon zelf een nieuwe kopen en die plaatsen in de telefoon, vet handig! Toch hebben de meeste telefoons geen makkelijk vervangbare batterij meer. De telefoon moet dan helemaal opengemaakt worden. Daarna kunnen ze de kapotte batterij eruit halen en die vervangen voor een gloednieuw exemplaar. De batterijduur is dan weer net zo goed als toen je jouw telefoon net had gekocht!

Een goede telefoon reparatie winkel vinden

In veel steden en dorpen zijn er telefoonreparatiezaken waar je terecht kunt. Van tevoren is het altijd goed om te kijken wat de ervaringen van anderen zijn. Op internet kun je vaak recensies vinden, bijvoorbeeld op Google Maps of op Facebook. Zo heb je een beter beeld van de verschillende kwaliteiten van een reparatiezaak.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn