...

VR huren

De meeste consumenten en ondernemers staan nog niet in de rij om een VR set te kopen. Dat is heel begrijpelijk, naast de complexiteit en fragmentatie bij deze relatief nieuwe technologie is het ook een flinke investering. Virtual Reality huren is dan een betere optie, je kunt een compleet VR set huren voor zeer betaalbare tarieven. Wil je een presentatie verzorgen voor een grote groep? Dan is een Gear VR service wat je zoekt, daarmee kun je betaalbaar een groot aantal mensen simultaan laten genieten van een VR presentatie. Op deze pagina geven we meer informatie over VR huren, en de zaken waar je rekening mee moet houden.

Virtual Reality huren

Voordat je besluit welke VR set je zult huren is het van belang om eerst een aantal afwegingen te maken zoals:

Wat wil je presenteren?

Is er al een VR presentatie of moet deze nog gemaakt worden? Betreft het een VR video of een interactieve presentatie? Werkt de VR presentatie op een specifiek platform zoals Oculus of Google Cardboard?

Waar vindt de presentatie plaats?

Bij een presentatie in een klein kantoortje kun je niet een VR presentatie organiseren waarbij de gebruiker rond moet lopen, dan kies je automatisch voor een statisch systeem. De voornaamste overweging hierbij is “alleen rondkijken” of “vrij rondlopen”.

Wat wil je met de presentatie bereiken?

Tenzij je alleen maar tijd wilt verspillen zul je vooraf ook doelstellingen moeten formuleren. Wat is het resultaat dat je wilt bereiken? Je kunt blindelings VR huren om de aandacht te trekken, door vooraf de juiste content te kiezen kun je veel betere resultaten behalen.

Het juiste VR set kiezen

Deze eerste keuze maakt het proces bij Virtual Reality huren een stuk eenvoudiger:
3DoF / Three Degrees of Freedom: Vrij rondkijken maar niet vrij bewegen.
6DoF / Six Degrees of Freedom: Vrij bewegen in alle richtingen.
• 3DoF VR huren: Geschikt voor het vertonen van 360 graden video, voor zowel individueel gebruik als voor grote groepen. Er is weinig ruimte nodig, het betreft een draadloze oplossing waarbij weinig technische kennis vereist is.
• 6DoF VR huren: Geschikt voor het presenteren van interactieve presentaties, voor individueel gebruik of in kleine groepen. Er is meer ruimte nodig om vrij te kunnen bewegen, de VR headset moet gekoppeld worden aan een PC.

VR set mogelijkheden

Op basis van de voorgaande keuze zijn dit de meest relevante opties:
• Gear VR service: De Samsung Gear VR bril is ideaal voor eenvoudige presentaties die je op een professionele wijze wilt organiseren. Je kunt een los VR set huren, omdat het een mobiele oplossing betreft die schaalbaar is kun je ook meerdere sets huren. Voor groepspresentaties is de Gear VR service erg populair en daarnaast ook betaalbaar. De Gear VR service sluit goed aan op 360 video productie.
• Oculus Rift / HTC Vive: Dit zijn de “professionele” VR headsets die meer mogelijkheden bieden zoals vrij bewegen en verhoogde interactiviteit. Door de aanschafprijs is VR huren zeker bij dit soort apparatuur aan te bevelen. Afhankelijk van het soort presentatie zal er een custom VR applicatie gebouwd moeten worden.
Leg jouw project of evenement voor aan de VR experts voor een maatwerk oplossing.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn