...

Waarom het leren van een programmeertaal zo belangrijk is tegenwoordig

Programmeren wordt steeds belangrijker en ook populairder in Nederland. Steeds meer bedrijven zoeken werknemers die bekend zijn met Python, R, Java of een andere programmeertaal waarmee zij een website kunnen scrapen, of grote hoeveelheden data kunnen analyseren en kunnen vertellen wat er veranderd moet worden om bijvoorbeeld meer producten in een webshop te verkopen. Het wordt door sommige politici zelfs zo belangrijk gezien dat zij er een verplichtbasisschool vak ervan willen maken, omdat het een belangrijke vak is om te kunnen later. Maar wat houdt programmeren precies in en wat kan je er allemaal mee?

Wat voor soorten programmeertalen zijn er allemaal?

Zoals hierboven al is aangegeven zijn er vele verschillende soorten programmeertalen. Echter is een programmeertaal die het meest gebruikt wordt, dat is namelijk Python. Python is namelijk een erg gebruiksvriendelijke software programma welke ingebouwde datastructuren bevat, gecombineerd met dynamische binding en typing.

Wat kan je met de programmeertaal Python?

Met python kan vele dingen gerealiseerd worden. Zo kunnen er miljoenen aan data worden verwerkt en geanalyseerd worden, ook wel “big data” genoemd. Dit kan met een normaal programma zoals Excel of SPSS niet gedaan worden. Maar met deze hoeveelheden data kunnen er wel belangrijke vragen beantwoord worden, zoals waarom haken veel shoppers af bij de bestelling pagina? Zijn mensen kritischer geworden naar films dan 10 jaar geleden? Zijn er patronen in het bestelgedrag van mensen op mijn webshop en ga zo maar door. Tegenwoordig kunnen er vele technieken gebruikt worden om die vragen te beantwoorden. Daarnaast kunnen er naast deze vragen ook andere dingen gemaakt worden, zoals het bouwen van apps, een e-book of een website zelf. Dit is dus iets waar tegenwoordig veel vraag naar is, aangezien het aantal webshops alleen maar aan het groeien is.

Is iedereen in staat Python te leren?

Python is zoals al eerder is aangegeven een erg makkelijke en gebruiksvriendelijke programmeertaal. Daarom is het voor iedereen toegankelijk en kan men het ook snel leren, het is namelijk geen hogere wiskunde, maar eerder een bepaald logica die je moet begrijpen. Online is er veel te vinden over python, maar wil je het serieus leren en ook willen toepassen later bij een baan? Dan is wellicht een cursus Python een aanrader, zoals bij Learnit. Zo leert u snel en professioneel de taal kunnen en toepassen in uw vakgebied.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn