...

Wateronderhoud in een jacuzzi: zo blijft het water hygiënisch en schoon

Het water in de jacuzzi vraagt om onderhoud, net zoals dat in een zwembad waar we regelmatig of zelfs met meerdere personen gebruik van maken. Onderhoud door de pH-waarde van het water goed in de gaten te houden en door dat voldoende te filteren. Ruim voldoende bij voorkeur, om vervuilingen te voorkomen en het gebruik van chloor zoveel mogelijk te beperken.

Een jacuzzi vraagt om goede filtering en om het gebruik van middelen voor het wateronderhoud, zodat de pH-waarde netjes in balans blijft. Dat lukt in de beste gevallen zonder chloor, maar het is voor andere fabrikanten helaas een onoverkomelijk paardenmiddel dat in de praktijk toch effectief blijkt.

Filters in een jacuzzi

Dat heeft te maken met de filters in een jacuzzi. Veel van de baden hebben een relatief kleine filterpomp. Zelfs door die 24 uur te laten draaien lukt het daarmee niet goed om al het water in het bad goed te reinigen. De pomp mist vermogen om al het water voldoende keren door de filters te pompen, waardoor er extra onderhoud benodigd is.

Dat extra onderhoud komt veelal voor rekening van chloor. Het middel is goed geschikt voor krachtige reiniging, dankzij de agressieve formule daarvan. Het nadeel hiervan is dat dit goed werkt om materialen te reinigen die we niet of nauwelijks aanraken. In een bad met water is dit minder goed geschikt, omdat we vanuit de dermatologie weten dat het chloor een slechte invloed heeft op onze huid.

Wateronderhoud: wel of geen chloor?

De keuze voor wel of geen chloor is voor veel mensen daarom gemakkelijk. Ze zouden liever geen gebruik maken van chloor in hun jacuzzi of dat in ieder geval zoveel mogelijk beperken. Het is daarom de moeite waard om naast de jacuzzi’s ook de massagebaden te bekijken. In een dergelijk bad is er sprake van een veel krachtigere filterpomp. Die kan al het water in het bad zonder problemen ruim voldoende keren door de filters pompen, zelfs in 8 uur in plaats van 24 uur. Oud ie manier is het niet nodig om gebruik te maken van chloor, terwijl het water wel schoon en hygiënisch blijft.

Een massagebad is dankzij de reiniging zonder chloor goed geschikt om veel vaker gebruik van te maken. Er zit slechts een klein beetje chloorgranulaat in het water, door dat meteen ná het gebruik toe te voegen. Dat is alles wat er nodig is om intensief gebruik mogelijk te maken, in schoon en hygiënisch water dat zich gemakkelijk laat herkennen aan een maximale helderheid.
De hoogste waterkwaliteit
De hoogste waterkwaliteit in een massagebad is daarmee het resultaat van goede filtering en het gebruik van biologische middelen, in combinatie met een beetje chloorgranulaat. Een massagebad kan daarmee schoon en hygiënisch water bieden, zoals een jacuzzi dat alleen kan door gebruik te maken van chloor. Op die manier is een massagebad vaak een betere keuze voor iedereen die het bad regelmatig wil gebruiken, zonder zich steeds onder te moeten dompelen in een bad van water met chloor.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn