...

Webpagina screenshot maken: zo leg je de hele pagina vast

Wil je een webpagina screenshot maken zodat je de hele pagina vast kunt leggen? Het is mogelijk! Als je niet alleen een bepaald deel van de webpagina wilt vastleggen, maar een hele scrollende pagina, kan dat via speciale ingebouwde functies. In deze blog lees je hoe je een screenshot van hele pagina op laptop maakt in Chrome, Safari, Windows en Firefox.

Screenshot hele pagina chrome 2
Screenshot hele pagina windows 2
Screenshot hele pagina laptop 1
Screenshot pagina macbook 1
Screenshot volledige webpagina chrome 1
Lange screenshot maken iphone 2
Screenshot maken van hele webpagina chrome 1

Screenshot hele pagina in Chrome

Wanneer een screenshot maken van hele webpagina in Chrome iets is wat je op regelmatige basis doet, is het verstandig om te beschikken over een professionele screenshot-extensie. Een goed voorbeeld hiervan is ‘Full Page Screen Capture’. Navigeer in de browser naar de ‘Chrome Web Store’. Vervolgens voer je ‘Schermafbeelding van volledige pagina’ in en druk je op enter. Klik op de button ‘Toevoegen aan Chrome’. Zodra je dit hebt gedaan en de pagina open hebt staan waar je een screenshot van wilt maken, kun je op de extensiepictogram klikken dat rechtsboven in beeld van de browser staat. Wacht een aantal seconden tot de schermafbeelding klaar is met het verwerken van de hele webpagina.

Screenshot hele pagina in Windows

Een screenshot van hele pagina in Windows maken gaat net iets anders dan bij een screenshot pagina van MacBook. Hiervoor kun je het beste ‘Screen Recorder’ gebruiken. Of je nu een lange scrollende schermafbeelding wilt maken of een specifiek beeld wilt vastleggen, het kan allemaal met ‘Screen Recorder’. Dit doe je door ‘Blu-ray Master Screen Recorder’ op te starten en voor de ‘Videorecorder-modus’ te kiezen. Klik op de rode ‘Recording-button’ en ga naar de webpagina die je wilt opnemen. Zodra je klaar bent met het opnemen klik je op stop en sla de het bestand op.

Screenshot hele pagina in Firefox

Wil je een screenshot van de gehele webpagina maken in Firefox? Open de Firefox-browser en de webpagina waarvan je een screenshot wilt maken. Klik vervolgens op het pictogram met drie stippen rechts bovenaan het scherm. Er komt nu een keuzemenu in beeld. Klik op ‘Maak een screenshot’ en kies voor ‘Volledige pagina opslaan’. Het enige wat je nu nog moet doen is klikken op downloaden om de gehele webpagina in de map met downloads te krijgen.

Lange screenshot maken op iPhone

Het zou natuurlijk ook kunnen dat je een screenshot van de hele pagina wilt maken vanaf je iPhone. Een lange screenshot maken met iPhone doe je in een handomdraai. Ga naar de pagina die je wilt vastleggen in Safari. Maak een print screen door de volumeknop en power-knop tegelijk in te drukken. Nu kun je de print screen aanklikken. Vervolgens zie je de opties ‘Scherm’ en ‘Paginavullend’ in beeld verschijnen. Om een lange screenshot te maken op iPhone, kies je voor ‘Paginavullend’. Klik op gereed en kies voor ‘Bewaar in pdf-bestanden’.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn