...

Zo maak je ruimte vrij op je telefoon

Merk je dat jouw telefoon tegenwoordig ontzettend traag is? Dat kan verschillende redenen hebben, maar de kans is groot dat jouw telefoon simpelweg vol zit. Zeker wanneer je veel apps, foto’s en gesprekken op je telefoon hebt staan, raakt de opslagruimte snel vol. Maar hoe kun je ruimte maken op een telefoon? Wij geven je een aantal handige tips!

Telefoon opschonen: waar moet je beginnen?

Het opschonen van een telefoon is geen eenvoudige klus. Toch is het verstandig om zo snel mogelijk te beginnen met jouw telefoon opschonen. Je wilt namelijk voorkomen dat de telefoon zelf bepaalde gesprekken, foto’s of apps gaat verwijderen. Begin dan ook bij de apps. Door naar de instellingen te gaan en vervolgens opslag aan te klikken, zie je direct hoeveel ruimte de apps in beslag nemen.

WhatsApp opschonen

Dit is iets waar je in de eerste instantie niet zo over nadenkt, maar WhatsApp kan ontzettend veel ruimte in beslag nemen. Niet alleen de app zelf, maar vooral de gesprekken en alle media die hierin verstuurd worden tellen mee. Denk aan foto’s, video’s en zelfs gifjes. Door onbelangrijke en oude chats te verwijderen, gaat ruimte maken op telefoon een stuk sneller.

Cache legen telefoon

Klinken bovenstaande opties niet als de oplossing van jou? Dan kun je ook kiezen voor cache legen telefoon. Wat dit precies inhoudt? Hierbij wordt niet direct de app zelf verwijdert, maar wel de data die het de afgelopen tijd heeft verzameld. De cache legen van een telefoon is dan ook een hele handige manier om snel ruimte vrij te maken. Ga naar de instellingen en klik op ‘Opslag’ om te kijken of deze optie er is voor jouw telefoon. Het opschonen van een telefoon was nog nooit zo eenvoudig!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn