...
marketing trends 2017

wat zijn belangrijke marketing trends voor 2017?

Marketing wordt steeds belangrijker. Met de toenemende vraag naar persoonlijke aandacht, kun je merken dat marketingtrends continue aan verandering onderhevig zijn. Het is belangrijk om dit als bedrijf bij te benen, voordat je achter gaat lopen en klanten misloopt. Ondertussen zitten we al aan het einde van Oktober, wat dus betekent dat 2017 al in zicht is. Het leek ons daarom belangrijk om alvast te gaan kijken naar marketingtrends voor 2017.

Personalisatie

Zoals hierboven al genoemd, is het personaliseren een erg belangrijk aandachtspunt gebleken in 2016. Niet alleen personalisatie van je diensten, services en klantrelaties is belangrijk, in 2017 gaat personalisatie van marketing ook belangrijk worden. De benadering moet zo persoonlijk mogelijk gedaan worden. Templates worden dus een echte no go. Tips hierbij zijn om gegevens van klanten te gebruiken voor je marketing. Denk hierbij aan gegevens als artikelen die ze het meeste gekocht hebben, of producten waar ze het meest naar zoeken.

Video for the win!

Het is al te merken aan de toenemende populariteit van platformen zoals Youtube, video is de oplossing van de toekomst. Hoewel sommige boodschappen het best over komen in tekstvorm, is het gebruiken van video’s toch wel van groot belang. Er moeten niet alleen meer video’s gemaakt worden, maar ook vooral video’s van hogere kwaliteit. Wellicht dat een combinatie van punt 1 en 2 tot stand komt in 2017, namelijk de gepersonaliseerde video’s? Wie weet, we gaan het zien!

Social media marketing

Social media is natuurlijk waar alles op gebeurd deze dagen. Het is daarom enorm belangrijk dat je weet wat je precies plaatst op je social media kanalen en op welk moment. Het is belangrijk om geen generieke content te plaatsen, of om overduidelijk reclame toe te passen. Personen stellen dit niet op prijs en dit zal dus ook helemaal niet helpen. Persoonlijke boodschappen zijn steeds populairder. Je ziet bijvoorbeeld steeds vaker op social media hoe grote bedrijven en organisaties reageren met leuke opmerkingen op klanten. Interactie is dus ook belangrijk.

Bots

Er is een sterke groei plaatsgevonden van digitale assistenten. Cortana, Siri en Alexa en allerlei chatbots en al-assistenten zorgen ervoor dat het zoeken via search engines niet meer altijd nodig is. Het is dus belangrijk dat je als bedrijf al je bedrijfsinformatie makkelijk vindbaar maakt voor deze digitale assistenten.

Right-time marketing

‘Zo snel mogelijk’ plaatsen van je social media posts, activiteiten en allerlei andere activiteiten is niet meer de juiste methode. Right-time marketing komt hierbij kijken. Er zijn veel onderzoeken gedaan waaruit blijkt op welke tijdstippen het verkeer op bepaalde momenten het hoogste is. Dit zijn tegelijkertijd meteen de momenten waarop je content kan plaatsen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn