...

Guldencoin; de nieuwe Altcoin?

Guldencoin; De Nieuwe Altcoin?

Komen de cent, de stuiver, het dubbeltje, het kwartje en de rijksdaalder terug? Als de dag van gisteren kunnen wij het ons herinneren. Onze trouwe gulden, ons eeuwen oude en vertrouwde betaalmiddel moest plaats maken voor de Euro. 1 januari 2002 was het zover. Massaal hadden we onze nostalgische gulden ingeruild en kregen en nieuwe munten en felgekleurde briefjes voor terug. 

Even terug in de tijd

Nu we toch al in het verleden zijn gedoken, maken we nog even een diepere sprong terug. De geschiedenis van de Nederlandse gulden gaat namelijk ver terug. In 1252 werd de eerste gulden, toen nog florijn genoemd, naar de Florentijnse lelie uit het wapen van de stad Florence. Daarmee is ook de herkomst verklaard van het altijd gebruikte ƒ-teken voor de gulden, en de aanduiding fl.
564 jaar later, op 18 september 1816 werd een Muntwet aangenomen waarmee de onderverdeling van de gulden in 100 cent werd vastgelegd. Hiermee werd het decimale muntstelsel in Nederland ingevoerd. Deze eerste Nederlandsche Muntwet was gebaseerd op een doorwrocht advies van Jean Henri van Swinden die zijn sporen had verdiend bij de invoering van het decimale metrieke stelsel.
Het begin voor onze meier, knaak, duppies en pieken. Zal de Gulden een comeback maken?

Terugkomst van de gulden 

Velen zijn bekend met de term Bitcoin. Het is een periode erg vaak in het nieuws geweest. De meesten van deze personen hebben echter geen idee wat de term inhoud. Nu heb je de Nederlandse Gulden altcoin, een initiatief van een aantal Nederlandse ondernemers, bekendheid begint te creëren, is het verstandig om dit hele verhaal voor velen even op te helderen.

Guldencoin; De Nieuwe Altcoin - TechnessNostalgisch gevoel

Bij de term Gulden krijg ik toch wel een nostalgisch gevoel en denk ik terug aan vroeger. Om ‘gulden kopen’ te horen in je omgeving, voelt voor veel mensen vreemd aan. Het kan nu echter wel weer! De Gulden altcoin is een nieuwe Altcoin.
Een Altcoin is een ander woord voor ‘Bitcoin Alternative’. Een Bitcoin is een nieuw betaalmiddel. Dit geld kan zonder tussenkomst van financiële instellingen zoals banken gestuurd worden naar iemand. Bovendien kan er mee betaald worden.
Deze Altcoin kan dus zeer belangrijk worden in de toekomst. De nieuwerwetse virtuele Gulden kan net als de Bitcoin belangrijk worden. In enkele winkels en restaurants in Nederland kan er zelfs al met deze virtuele munt betaald worden. Betalen met de guldencoin ga je vaker in jouw omgeving zien.
Maar waarom zou je deze nieuwe betalingsmethode nou gaan gebruiken?

Wat zijn nu de voordelen?

Er zijn vele voordelen die komen kijken bij het gebruiken van de virtuele gulden:

  • Het kan gebruikt worden voor betalingen, maar ook voor investeringen.
  • Het is makkelijk. Betalen met de Guldencoin is makkelijker dan met bijvoorbeeld creditcard.
  • Het is veiliger dan betalen met contant, pin of creditcard.
  • Het betalen met Guldencoin kan anoniem gebeuren.

Hou de Guldencoin koers in de gaten

Maar er zit nog wel een risico aan vast. De koers kan omlaag gaan, waardoor de waarde van de Guldencoin omlaag gaat. In het mooiste geval stijgt de waarde flink. Bijvoorbeeld in 2016 was de waarde met meer dan 100% gestegen. Hou de guldencoin koers dus goed in de gaten. Heb je het gevoel dat de coin niet meer waardevoller wordt? Dan is het tijd om de guldencoin te verkopen.
Het ziet er dus naar uit dat deze nieuwe Altcoin populair gaat worden in Nederland, maar ook buiten Nederland! Bij elke koper die er bij komt, stijgt de waarde van de virtuele munt. Het is best komisch dat de gulden coin langzaam weer een betaalmethode wordt. In Friesland zijn er al kroegen waar je een biertje kan afrekenen met de Gulden!
Guldencoin; De Nieuwe Altcoin - TechnessZelfs bij enkele Subway-filialen kan er al betaald worden met de Gulden coin. Aan mij de taak om dit natuurlijk uit te proberen! De volgende keer dat ik in Friesland een biertje ga doen, zal ik een kroeg opzoeken waar het mogelijk is!

Guldencoin verkopen

Uiteraard is het ook mogelijk om je Guldens weer om te zetten naar echte euro’s. Met andere woorden, je verkoopt de Guldencoin. Dit is heel simpel: je schrijft op je klembord in je app je rekeningnummer op en klikt vervolgens op de optie die erboven staat: Betaal adres vanaf klembord. En het is geregeld! Ik ga nog even wachten, maar op het juiste moment ga ik dat zeker doen.

Investeren in Guldencoin

De gulden coin kan zowel via iOs, Android, Mac en Windows gebruikt worden. Er is bovendien een Gulden-app ontwikkeld waarmee de ontwikkelingen in de gaten gehouden kunnen worden. Via de site is het mogelijk om te investeren in de Guldencoin. Dus lijkt het je interessant om weer terug te gaan naar de goede oude tijd, namelijk de tijd waarin nog met Gulden betaald werd? De Gulden is er weer! Wij hopen dat onze inzet meer waard wordt. We houden jullie op de hoogte!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn