...

3 tips om jouw website technisch te optimaliseren

Scoren in Google met je website is niet zo eenvoudig, iedereen wil natuurlijk bovenaan staan. Dit zorgt ervoor dat sommige zoekwoorden enorm veel concurrentie hebben. Met een SEO campagne kan je ervoor zorgen dat jouw website beter gevonden wordt.
Wij hebben een aantal SEO specialisten om advies gevraagd en kwamen tot de onderstaande drie (redelijk) eenvoudige tips om jouw website technisch te optimaliseren.

Tip 1: Controleer en verbeter je sitestructuur

Wanneer je wilt scoren in Google is het belangrijk om een logische en zo duidelijk mogelijke sitestructuur te hebben. Dit zorgt voor een goede gebruikerservaring. Daarnaast creëer je hiermee interne linking waardoor de ranking van je pagina’s verbeterd. Het is belangrijk om de tijd te nemen om de website te controleren. Zie je verbeterpunten? Dan kan je dit zelf doen of laten doen door een SEO specialist.

Tip 2: Test je website snelheid

De snelheid van je website is anno 2018 een van de belangrijkste factoren om goed te ranken. Waarschijnlijk wist je dat al, maar test je wel regelmatig de snelheid? Test gemakkelijk en snel de snelheid met PageSpeed Insights. Komen er verbeterpunten uit de scan? Ga hiermee dan aan de slag of huur een SEO expert in.

Tip 3: Mobielvriendelijke website

Tegenwoordig worden de meeste zoekopdrachten in Google met mobiel gedaan. Dit betekend dat Google websites die mobielvriendelijk zijn hoger laat ranken bij mobiele zoekopdrachten. Zorg er dus voor dat je een full responsive webdesign hebt en dat alles mobielvriendelijk werkt.

SEO zelf doen of uitbesteden?

Deze 3 tips kan je in je zak steken, maar moet je zelf aan de slag gaan met het verbeteren van de website of is uitbesteden verstandiger? Wij delen de mening dat het uitbesteden van SEO een goed plan is. SEO is een specialisme, iemand die 40 uur per week met SEO bezig is weet precies wat en hoe iets gedaan moet worden. Ons advies is: ga niet zelf proberen en laat een SEO specialist jouw website verbeteren.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn