...

5 webdesign trends die je in 2019 gaat zien

1. Snelheid blijft een speerpunt

De snelheid van je website blijft een belangrijke factor om op te focussen in het komende jaar. Binnen 3 seconden moet je online een goeie indruk hebben achtergelaten bij je bezoek. Uit verschillende studies blijkt zelfs dat 50% van de website bezoekers verwachten dat een website binnen 2 seconden moet laden en dat bij 3 of meer seconden een website wordt verlaten. In 2019 zal je er dan ook voor moeten zorgen dat grote afbeeldingen en video’s de laadtijden niet vertragen.

 

2. Chatbots zorgen ervoor dat je klant altijd geholpen wordt

De laatste jaren zijn chatbots steeds meer in opkomst en ook in 2019 zal deze trend doorzetten. Het wordt steeds normaler voor mensen om te praten met een chatbot. De voordelen van een chatbot zijn onder meer dat je bezoekers 24/7 kunnen interacten met je website en een directe reactie kunnen verwachten. Dit zorgt voor een verbeterde ervaring voor je bezoeker. Ga je dit jaar een nieuwe website laten maken of je huidige van een grote verandering voorzien? Zorg er dan zeker voor dat je een chatbot installeert.

 

3. Cinemagraphs, de vervangers van GIFs

GIFs zijn inmiddels een bekend fenomeen om de aandacht te trekken van bezoekers, maar cinemagraphs zijn in opkomst en zullen in 2019 steeds vaker te zien zijn. In tegenstelling tot een GIF, waarbij er in de hele afbeelding beweging is, is er bij cinemagraph slechts één element dat beweegt. Dit effect trekt enorm de aandacht. Een voorbeeld hiervan is onderstaande afbeelding/video is dan ook ideaal om jouw product of service het middelpunt van een afbeelding te laten zijn. Ze zijn leuk, trekken de aandacht en blijven hangen.

4. Minimalistisch webdesign voor snellere laadtijden

Het aantal mobiele zoekopdrachten is al jaren stijgende en blijft ook het komende jaar groeien. Mede hierdoor is een minimalistisch webdesign een must in 2019. Een minimalistisch design draagt bij aan snellere laadtijden van een website en zorgt hierdoor voor meer tevreden bezoekers. Dit punt is dan ook gerelateerd aan de eerste trend van deze trendlist. Ook zorgen de snellere laadtijden ervoor dat je website eerder voldoet aan de strenge richtlijnen van zoekmachines. Een echte win-win dus, Webactueel.

 

5. Natuurlijke en gestroomlijnde vormen

Natuurlijke en gestroomlijnde vormen in je webdesign zorgen ervoor dat je website flexibiliteit uitstraalt. Deze vormen hebben geen rechte lijnen, maar juist ronde hoeken. Er komen in de natuur immers ook bijna geen rechte lijnen voor. Dit jaar is deze trend gestart, maar zal pas echt groot worden in het komende jaar. Deze gestroomlijnde vormen worden zelfs ervaren met meer loyaliteit gelinkt en zorgen voor een soepele gebruikservaring. Als je een nieuwe website laat maken of een nieuwe website voor je klant bouwt, hou dan zeker rekening met deze trend.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn