...

Altijd in verbinding met een portofoon

Altijd in verbinding met een portofoon

In sommige gevallen is het handiger om een portofoon op zak te hebben dan een gsm. Dit biedt diverse voordelen, zo heeft een portofoon een beter bereik over de korte afstand. Met gsm bereik kan het nog wel eens voorkomen dat je te ver van een zendmast afzweert waardoor je niet kunt telefoneren. Om dit te voorkomen, en om nog een aantal andere redenen. Worden portofoons nog altijd veel gebruikt, ook bij bedrijven en natuurlijk door de hulpdiensten in Nederland. We vertellen je graag wat meer over de verschillende voordelen van portofoons en waar u de beste apparaten kunt aanschaffen.

De voordelen van een portofoon t.o.v. een gsm

Zoals we al even kort genoemd hebben, is het bereik op de korte afstand een groot voordeel ten opzichte van een gsm. Natuurlijk kun je met een gsm weer over een veel langere afstand bellen. Bij gsm-bereik ben je  echter ook afhankelijk van je provider, als die een storing heeft, kun je mensen ook niet bereiken. Juist daarom maken de hulpdiensten graag gebruik van portofoon, deze zijn altijd betrouwbaar als het gaat om communicatie. Daarnaast is ook nog de behuizing veel steviger dan u van gsm gewend bent, de apparaten zijn daarom een stuk duurzamer en gaan langer mee.

Geschikt voor diverse toepassingen

Naast de hulpdiensten, die altijd in communicatie met elkaar moeten kunnen staan vooral in het geval van calamiteiten, zijn er nog veel meer doelgroepen die een portofoon gebruiken. Denk bijvoorbeeld ook aan de portofoon voor beveiligingsmedewerkers bij een evenement. Ook die moeten met elkaar in communicatie kunnen staan in het geval van ongelukken. Vaak worden er bij moeten rijexamens ook portofoons gebruikt om onderweg met elkaar in verbinding te kunnen staan. In tegenstelling tot het bellen met een gsm is wel legaal en kan de portofoon zelfs in de helm verwerkt worden.

Het grootste aanbod in portofoons

Zoals u wellicht bekend is, zijn er niet veel fysieke winkels waar u terecht kunt om een portofoon aan te schaffen. Hiervoor moeten we op zoek gaan naar echte specialisten. Die zijn er online natuurlijk wel te vinden. Bij Portofoonweb.nl kunt u bijvoorbeeld alle verschillende merken portofoons en ook de bijbehorende accessoires en eenvoudig online aanschaffen neem vandaag nog een kijkje en bestelde communicatiemiddelen die het best bij uw passen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn