...

Vakantiewerk

Vakantiewerk

Heb je een studiebreak en wil je even cashen? Of gewoon een zakcentje bijverdienen in de schoolvakantie? Lees dan deze blog met tips over de leukste vakantiebanen!

Tijdelijk aan de slag! 

Als je voor een bepaalde periode (dus tijdelijk) werk zoekt dan heet dat vaak een vakantiebaan (of tijdelijke baan). Hoewel je bij het woord ‘vakantiebaan’ misschien gelijk denkt aan patat bakken bij de plaatselijke snackbar zijn er heel veel opties qua vakantiebanen. Hier zijn alvast wat mogelijkheden. Een vakantiebaan wordt vaak aangeboden in de verschillende schoolvakanties, maar dit is zeker geen regel. Denk eens aan iets als een postorderbedrijf die in de decembermaand erg druk zijn en extra handen kunnen gebruiken. Ook zou je bijvoorbeeld in kunnen vallen voor iemand die met verlof gaat en waarvan het werk niet kan blijven liggen.

De voordelen

Het grote voordeel van een vakantiebaan is dat het tijdelijk is. Met een goede beschikbaarheid en skills kun je gemakkelijk en snel aan de slag. Er zijn geen ellenlange sollicitatieprocedures waar je erg moeilijk doorheen komt. Ook is het een toffe kans om eens binnen te kijken bij een bedrijf en ervaring op te doen. Het tijdelijke aspect kan natuurlijk ook weer een nadeel zijn. Je leert je collega’s in korte tijd goed kennen en vervolgens ga je weer weg. Ook kost het vaak even tijd om in een nieuwe baan te komen, je weet nog niet hoe de zaken lopen.
Het aanbod qua vakantiebanen is erg breed. In bijvoorbeeld winkels, de horeca en de logistieke sector worden in de vakantie vaak extra krachten gezocht. En heb je al eens aan het buitenland gedacht? Genoeg (horeca)ondernemingen die Nederlands personeel zoeken, of mensen die Nederlands spreken. Kortom: genoeg opties voor vakantiebijbaantjes of wat serieuzere tijdelijke banen.
Ben je nou nog wat jonger maar wil je wel graag werken in de vakantie? Op deze website vind je baantjes voor scholieren. Hiervoor is meestal geen opleiding of veel ervaring vereist.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn