...

Een bedrijfssysteem aanleggen

Bewaar het overzicht met een bedrijfssysteem

Heeft u een eigen onderneming en is deze al een geruime tijd aan het groeien? Dan is het in de toekomst wellicht verstandig om een eigen bedrijfssysteem aan te leggen. Dit zorgt ervoor dat er vanuit één systeem gewerkt kan worden en hierdoor zal ook de efficiëntie van de werknemers verbeteren. Alles kan gemanaged worden vanuit één plek en op de lange termijn is het ook mogelijk om de klanten een eigen inlog te geven. Er zijn wel een aantal aandachtspunten van het opzetten van een bedrijfssysteem,

Professionaliteit op één

Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig om een bedrijfssysteem te willen en dit ook nog te combineren met het klantensysteem, maar wij raden u aan om dit te doen wanneer u voldoende budget heeft. Een dergelijk systeem is zeer complex en dus kan het de nodige euro’s kosten. Een ontwikkelaar/programmeur van een systeem rekent enorme bedragen per uur en daarom doet u er goed aan om ruim budget vrij te maken.
Ook moet u ervoor zorgen dat u een onderhoudscontract tekent bij de programmeur en hier ook regelmatig gebruik van maakt. Zo kunt u het systeem blijven ontwikkelen en ook de meningen van klanten/werknemers meenemen in het uitbreiden van het systeem. Na een jaar is het ook verstandig om een enquête te houden onder klanten en werknemers om het systeem bij ieders behoeften aan te laten sluiten.

Stabiel internet een must

U moet er in ieder geval voor zorgen dat het internet op een goede manier is aangeleverd. U doet er goed aan om internet providers met elkaar te vergelijken en dan vooral op de snelheid en de betrouwbaarheid van het netwerk. Wanneer het netwerk down licht is zal ook het bedrijfsnetwerk niet meer functioneren. Hierdoor liggen de werkzaamheden stil en zal uw bedrijf verlies opleveren. Zorg dat verschillende providers een offerte opstellen en zorg er ook voor dat zij u vertrouwbaarheid van het netwerk kunnen bieden.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn