...

Beste website maker om zelf je website te maken

Je eigen website maken zonder technisch gedoe 

Een professionele website maken kan je zelf, ook zonder technische kennis. Niet iedereen wil een website laten maken, soms vanwege de kosten, soms gewoon omdat ze liever zelf hun eigen website maken. Wil je laagdrempelig beginnen of juist zelf alle touwtjes in handen houden en zijn de website kosten minder van belang?

Ontdek in dit artikel de twee Nederlandse top website builders. Eigenlijk zijn het de twee beste website makers om zelf een professionele website te bouwen: een low-budget variant en een marketing machine die je binnen korte tijd hoog in Google brengt.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een goede website maker?

Er zijn talloze website makers en hoe weet je nu welke het beste bij jou past? Hieronder heb ik 6 criteria voor je uitgewerkt, zodat je zelf je keuze kan bepalen.

Gebruiksvriendelijkheid

Als je besluit je eigen website te bouwen dan wil je geen gedoe met allerlei ingewikkelde code. Je wil snel en gemakkelijk je website opzetten en onderhouden. Website-makers bieden je templates die je zelf kan aanpassen, zodat je snel van start kan gaan. Het systeem moet verder gebruiksvriendelijk zijn en je wil gemakkelijk je weg erin kunnen vinden. Ook als je niet elke dag of elke week aanpassingen aan je website doet. 

Gevonden worden in Google

Je wil natuurlijk dat je website goed gevonden wordt op Google. Dit betekent dat de mogelijkheden voor SEO – search engine optimisation – belangrijk zijn. Ontdek hier 10 tips om hoger in Google te komen

Beheer en onderhoud goed geregeld

Je wil wel je website zelf maken en content toevoegen, maar liever niet bezig zijn met beheer en onderhoud. Steeds weer updates installeren of je zorgen maken om hack pogingen op je site, daar zit je niet echt op te wachten. 

Privacy en databeveiliging

Cookies, AVG en GDPR. Waar je ook kijkt op het internet, je komt het tegen. De aandacht voor beveiliging van persoonsgegevens groeit. Vooral in relatie tot sociale media, maar ook voor je website ontkom je er niet aan. Wil jij e-mailadressen verzamelen in ruil voor een gratis weggever bijvoorbeeld? Dan heb je er al mee te maken.
Iets waar je misschien niet snel bij stilstaat is dat de overheid in de VS gegevens kan opvragen bij Amerikaanse bedrijven, ook als de data in datacenters buiten de VS staat.
Wat vind je daarvan?

Ondersteuning

Okay, je wil een eenvoudig te gebruiken websitemaker, omdat je zelf je website wil maken en bijhouden. Maar er kan altijd iets misgaan. En hoe fijn is het als je dan snel en goed geholpen wordt? In het Nederlands. Via email of chat en niet alleen via een formulier. Of als je van het zelf uitzoeken bent: een mooie kennisbank met duidelijk artikelen en video’s om je weer op weg te helpen.

Duurzaamheid

Het staat misschien niet bovenaan je lijstje, maar bedenk eens hoeveel energie het kost om online te werken. Een website staat op servers, die verbruiken stroom en produceren warmte. Daarom worden de ruimtes weer gekoeld wat weer energie kost. Dit heeft de aandacht van Nederlandse datacenters, maar niet elk datacenter is bezig met verduurzamen.

Transparantie in kosten

Vind je het ook zo irritant dat je een abonnement afsluit en dat je dan elke keer als iets meer wil, extra moet betalen? Dat wil je toch niet, die ‘verborgen kosten’. Hoe eenvoudiger de abonnementen, hoe fijner ik het vind. Dan weet ik waar ik elke maand of elk jaar aan toe ben.

Twee beste website makers in Nederland

Ik heb onderzoek gedaan naar de beste sitebuilders. Op basis van de criteria hierboven adviseer ik JouwWeb als je een low-budget website wil maken. Een Phoenix-website van de IMU beveel ik je aan als je absoluut in korte tijd bovenaan in Google wil komen. 

JouwWeb is een Nederlandse website maker die na WordPress een van de grootste is in Nederland met meer dan 27.000 websites. Het biedt 2 abonnementen. Beiden zijn inclusief een domeinnaam, een e-mailbox en een webshop en natuurlijk is onderhoud en beheer voor je geregeld. Het is super gebruiksvriendelijk met een drag-en-drop editor en keuze uit allerlei templates. 

Phoenix is de website maker voor jou als je zo snel mogelijk bovenaan in Google wil staan. De leverancier, IMU, werkt elke dag aan het verbeteren van de software. Alles is primair gericht op marketing. Ze noemen Phoenix dan ook een marketingmachine. Effectieve landingspagina’s en funnels, koppeling met e-mailmarketingpakketten, kennisbanken inbouwen en je kan meerdere websites maken. Dus heeft groei jouw focus? Kijk dan eens naar Phoenix. 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn