...

Hoe belangrijk is het om een vloer af te dekken tijdens een verbouwing of renovatie.

Wanneer je een huis gaat verbouwen of renoveren vergeten mensen wel eens dat de bestaande of nog nieuw te leggen vloer veel te voorduren heeft tijdens de werkzaamheden.

Het is dan ook van groot belang om de vloer op een optimale manier te beschermen. Zo voorkomt u beschadigingen aan de vloer en zorgt u ervoor dat de vloer niet vuil wordt.

Door het juiste afdekmateriaal te gebruiken voorkomt u een hoop narigheid.

Er zijn vele soorten afdekmaterialen beschikbaar in de vorm van afdekfolie, afdekvlies en bijvoorbeeld afdekkarton. Het is belangrijk om u daar goed in te verdiepen en niet zomaar iets te gebruiken. Elke vloer heeft nl. zijn eigen eigenschappen en moet dan ook op de juiste manier afgedekt te worden.

Tapijt

Neem nu bijvoorbeeld het afdekken van tapijt. Zodra je gaat schilderen of andere klussen gaat doen wil je absoluut niet dat je tapijt vies wordt. Dit is nl. heel moeilijk schoon te maken. Dit is makkelijk te voorkomen door je tapijt op een eenvoudige manier te beschermen met een afdekfolie als Carpet Cover. Carpet Cover is een sterk, zelfklevend beschermfolie die heel makkelijk aan te brengen is op tapijt. Doordat de kleeflaag aan de buitenkant van de rol zit, kun je de rol eenvoudig afrollen en snel en makkelijk tapijt bedekken. Ook voor een trap is dit zeer geschikt.

Pasgelegde, behandelde vloeren en vochtgevoelige vloeren

Pasgelegde en behandelde vloeren dienen weer op een andere manier afgedekt te worden. Een dergelijke vloer moet na installatie nog ademen en uitdampen. Wanneer u dit met een verkeerd materiaal afdekt kan het gebeuren dat het vocht niet weg kan en kan er verkleuring ontstaan aan uw vloer. Het is dus belangrijk om een goed ademend afdekmateriaal te gebruiken. Met Multi Cover ademend voorkomt u een hoop narigheid. Multi Cover Ademend is zeer hoog dampdoorlatend. Dankzij het ademende membraam kan de vloer vrij ademen terwijl het vochtdicht is aan de bovenzijde. Door een speciale antislip onderlaag blijft de Multi Cover Ademend altijd goed liggen, zo creëert u ook nog eens een veilige werkomgeving.

En zo zijn er nog wel meer ondergronden die beschermd kunnen worden. Denk daarbij aan laminaat, parket, tegels, vinyl of een PVC vloer. Allemaal hebben ze weer andere eigenschappen en dienen dus ook op een juiste manier afgedekt te worden.

Bij Dutch Protect Flooring kunnen zij u daar alles over vertellen. Dutch Protect Flooring is een specialist in het afdekken en beschermen van vloeren en trappen en met een ruim assortiment aan topkwaliteit afdekmaterialen hebben zij voor elke ondergrond een oplossing.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn