...

Dé mobile tech trends van 2018

Dé mobile tech trends van 2018

Elk jaar komen er weer nieuwe technologieën op de markt, maar wat zijn nou dé technologie trends waar iedereen op zit te wachten?  In dit artikel duiken wij in op de nieuwe smartphones van Apple, Samsung en Android.

Apple news

Een nieuwe iPhone of meerdere iPhones?

Naar verwachting wordt de nieuwe iPhone weer gewoon in september uitgebracht. Dit betekend dat we begin september weer een Apple event kunnen verwachten waarna het nieuwe toestel een week later te bestellen is. Er wordt veel gespeculeerd over hoe de nieuwe iPhone er precies uit komt te zien. Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelt dat er dit jaar drie iPhones zullen verschijnen.

Geruchten zeggen dat Apple een iPhone SE 2 op de markt zal brengen waarin allerlei elementen van de oudere iPhones in zijn verwerkt. Wat de naam is van de andere twee modellen is nog niet bekend. Met de introductie van de iPhone X heeft Apple het namenschema helemaal overhoopgegooid. Als Apple verder gaat met de namenlogica die zij eerst gebruikten zou het de iPhone Xs worden. Maar dit kan zomaar de iPhone XI worden of zelfs de iPhone 9.

Ming-Chi Kuo claimt dat de drie iPhones hetzelfde design hebben als de iPhone X en komt in drie maten waarvan 5.8 inch de kleinste zal zijn en 6.5 inch de grootste. Met een 6.5 inch scherm zal Apple haar concurrenten, als het gaat om het scherm, achter zich laten. Ook is Apple van plan om voor het ‘budgetmodel’ over te stappen van OLED-schermen naar LCD-schermen. Hiermee kan de iPhone SE 2 worden bedoeld, maar dit is niet zeker.

Er wordt gespeculeerd over een 3D-camera op de achterkant, waarmee je nóg betere foto’s kunt maken. Ook zal Apple de vingerafdrukscanner achterwegen laten en dit vervangen voor een Face ID. De iPhone X kan al draadloos opladen, bij de volgende generatie iPhone’s zal dit nog een stapje verder gaan. Apple zou een samenwerking met het bedrijf Energous zijn aangegaan om er zo voor te zorgen dat draadloos opladen op afstand mogelijk wordt. Handig voor als je je oplader vergeet ;)!
Een functie waar al langere tijd over wordt gesproken is de Apple Pencil ondersteuning. Deze pen zou een nieuw model krijgen die naast de iPad Pro ook te gebruiken is op de Iphone. Hiermee kan je gemakkelijk aantekeningen maken op het vergrendelscherm en nauwkeurig foto’s bewerken!

Technologische ontwikkelingen gaan zó snel, toch is Apple ze een stapje voor! Apple is bezig om de iPhone geschikt te maken voor 5G-netwerken die er in de toekomst zullen zijn. Voor de 2018 modellen wordt er waarschijnlijk gekozen voor een tussenvorm omdat er nog niet veel 5G netwerken in de lucht zijn. Wanneer dit in 2019-2020 zo ver is, is Apple er helemaal klaar voor!

Samsung news

De opvolger van de 8 nummer 9?

Naast de release van iPhone komt ook Samsung met een nieuw model op de markt. Na de flop van de Note 7 heeft Samsung er alles aan gedaan om het vertrouwen van hun klanten terug te winnen. De nieuwe Samsung moet dan ook hun topmodel worden. 


Venturebead.com kwam met een gelekte foto van de voorkant van de nieuwe Galaxy. Vrijwel zeker is dus dat het design van de nieuwe Samsung vergelijkbaar is met de S8. Het Infinity Display is volgens Tweakers ook hetzelfde gebleven namelijk 5.8 inch. Ook is bekend waar de vingerafdrukscanner zich zal bevinden. De scanner zit nu niet meer naast de camera, maar eronder zodat je ‘m makkelijker op de tast kunt vinden. De oh zo vertrouwde Bixby, Samsung’s persoonlijke assistent zit nog op zijn vertrouwde plekje, onder de volumeknop.

Volgens tech-journalist Evan Blass komen naast de kleuren Midnigt Black en Coral Blue ook twee nieuwe kleuren bij het Samsung assortiment; Lilac Purple en Titanium Gray. Titanium Gray was al verkrijgbaar bij de Galaxy S3, maar maakt een comeback bij de nieuwe Samsung.

Interne veranderingen

Welke verbeteringen Samsung in haar eigen software interface zal aanbrengen is nog maar de vraag. De Samsung Galaxy S8 kreeg min of meer dezelfde camera als de S7 dus zijn ze in 2018 flink aan de bak gegaan met de camera van de nieuwe Samsung. Volgens een gelekte foto op Weibo (de Chinese Twitter) zal de nieuwe Samsung een 12-megapixelcamera met een variabel diafragma op de achterkant hebben. Hiermee kan je de lichtinval zo instellen dat je de perfecte foto kunt maken. De voorcamera zal 8-megapixal zijn waarmee je de perfecte selfie kunt maken.

Samsung zal de nieuwe Galaxy en zijn broer de opvolger van de 8 presenteren tijdens een Unpacked evenement op 25 februari en is naar verwachting vanaf half maart te koop. Heads up, Androidworld meldt dat de prijs van de nieuwe Samsung hoogstwaarschijnlijk rond de 900 euro zal zijn. Wil je als eerste de nieuwe Samsung bestellen? Check dan de website van KPN

Android news

De nieuwe lijn heet Archos Core en bestaat uit de   55S, 57S en de 60S

ARCHOS
Op 8 februari heeft ARCHOS drie nieuwe smartphones geïntroduceerd. Deze drie nieuwe smartphones hebben randloze schermen, ze zijn uitgerust met een 18:9 display in een compact format van 5.5, 5.7 en 6 inch! Geloof het of niet, de nieuwe ARCHOS-modellen zijn binnenkort te koop met een instapprijs van 100 euro! Door de lage prijs zijn ze zeer toegankelijk voor een breed publiek en zal hoogstwaarschijnlijk in de lente te koop zijn.

ARCHOS Core 55S
Dit model heeft een scherm van 5.5 inch en een 5 inch behuizing voor een quad core processor. Daarnaast is de Core 55S uitgerust met 1GB RAM en 16GB geheugen. Is 16 GB niet genoeg? Geen zorgen, deze kan je uitbreiden met een MicroSD. Altijd genoeg geheugen dus! De achtercamera is maar liefst 8MP en de voorcamera 2MP en het model is uitgerust met een 2300 mAh accu waar je de hele dag mee door kunt.

ARCHOS CORE 60S
Met maar liefst een 6 inch scherm is dit het grootste model dat ARCHOS dit jaar zal uitbrengen. De 5.5 inch behuizing heeft een IPS HD+ display met Full Lamination Black technology en 2.5 D afgeronde hoeken. Daarnaast wordt het toestel aangedreven door een quad core chipset van 2GB RAM en een uitbreidbare 16GB geheugen. Hij heeft twee camera’s op de achterkant (een van 13MP en eentje van 2MP) de voorcamera is 5MP. Als kers op de taart heeft de Core 60S een accu van 3000 mAh waarmee je de gehele dag door komt. Zeg maar vaarwel tegen je powerbank!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn