...

De sleutel tot succes voor elke website!

SEO heeft een grote rol in de Online marketing. SEO zorgt er dan vooral voor dat jouw website hoger in Google komt te staan. Linkbuilding is hier een onderdeel van, dit zorgt ervoor dat elke website succes heeft. Wij gaan jou helpen succes uit jouw website te halen. Het gaat tenslotte niet voor niets over de sleutel(woorden) tot succes!

Zodat wij allemaal op één lijn zitten worden de termen SEO en Linkbuilding kort toegelicht.

Een korte toelichting van SEO en Linkbuilding

SEO staat voor Search Engine Optimization, of in het Nederlands: Zoekmachine Optimalisatie. Dit zijn alle activiteiten die nodig zijn om de website hoog in de organische zoekresultaten te laten verschijnen. Dit is het onbetaalde verkeer. Ook is er een betaalde variant dit is Search Engine Advertising (SEA), oftewel Zoekmachine Adverteren.

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van hyperlinks op andere websites die naar jouw eigen website verwijzen. Een Hyperlink oftewel een link, is voor gebruikers een manier om van pagina naar pagina te gaan op het internet. Voor zoekmachines is dit een manier om te indexeren hoe relevant een bepaalde pagina is. Als er door veel websites verwezen wordt, door middel van linkbuilding, naar jouw website dan wordt jouw website hoger geïndexeerd in de organische zoekresultaten.

Waar jouw website minimaal aan moet voldoen om relevant te zijn voor Google

Allereerst moet je ervoor zorgen dat je content relevant is voor de markt. Speel in op de laatste trends of verbeter bestaande en verouderde content op jouw website. Zorg er wel voor dat het op een originele manier wordt verwoord en geen plagiaat is, oftewel duplicated content. Dit wordt door Google bestraft waardoor de content geen meerwaarde heeft.

Bij het schrijven van relevante content is het cruciaal om een doelgroep voor ogen te hebben. Schrijf je voor de leeftijdscategorie 20 tot en met 30 jaar of juist voor de 50-plussers? Niet elke manier van schrijven spreekt jouw doelgroep aan. Als de doelgroep na het lezen van de eerste zinnen de website verlaat is namelijk de bounce-rate zeer hoog. Dit geeft de zoekmachine de indruk dat jouw inhoud irrelevant is wat een negatieve invloed heeft op jouw indexering.

Dan is het ook een kunst om gevonden te worden. Het gebruik van de juiste populaire zoekwoorden is hierbij cruciaal. Een makkelijke manier om de juiste zoekwoorden te vinden is het gebruik maken van de tools die beschikbaar zijn op het internet, zoals Google Zoekwoorden planner. In deze tools kan je het zoekvolume zien van het woord dat jij hebt ingevoerd en andere relevante zoekwoorden. Hiermee kan je inspelen op de zoekwoorden waar daadwerkelijk op gezocht wordt.

Natuurlijk hoop je dat vele websites uit zichzelf gaan linken naar jouw website-pagina vanwege de relevante content, maar dit gebeurt alleen in uitzonderlijke gevallen.

Een simpele manier om alsnog verwijzende domeinen te krijgen is om backlinks aan te vragen bij startpagina’s. Nu kan ik je vertellen om het zoekwoord of je branche gevolgd door het woord ‘startpagina’ te zoeken in de zoekmachine, maar dan ben je uren bezig.

Download een backlink checker tool, zoals Majestic. Gebruik de tool op websites die organisch hoog in Google verschijnen met het zoekwoord waarop jij gevonden wilt worden. Door het gebruiken van de tool worden hun backlinks zichtbaar voor jou! Dit bespaart jou heel veel backlink zoekwerk. Let hierbij wel op dat de Trust Flow en Citation Flow hoger zijn dan dat van jouw landingspagina. Hierdoor verhoog je de waarden van jouw Trust Flow en Citation Flow.

Van AB-linkruil wordt jouw website niet hoger gewaardeerd door zoekmachines. Bij een AB-linkruil zijn er maar 2 partijen die direct naar elkaar verwijzen. Een ABC-linkruil of ABCD-linkruil is wel aan te raden. Dit houdt in dat er 3 of 4 partijen zijn die indirect naar elkaar linken.

De optimalisatie van jouw website

Niemand houdt van websites met een trage laadtijd. De websites komen lager in de zoekmachines te staan, omdat het minder relevant is om een trage website te laten zien.

Niet getreurd en geen paniek! Er is een optimalisatietest aangeboden door Google waarmee je de snelheid van jouw website kan testen. De tool heet Google Pagespeed Insights, aangeboden om website-eigenaren te stimuleren hun website sneller te maken.

Na het invoeren van de URL van je website gaat Google op onderzoek uit en geeft je optimalisatie tips.

Als je jouw website sneller hebt gemaakt met behulp van de optimalisatie stappen, dan is het tijd om je website door een crawltool te halen. Hiermee kan je je website checken op techniek en op On-page SEO.

On-page SEO bestaat uit: heading tags in HTML, metabeschrijvingen, metatitels, canonical tags, Pagination, interne links en je bodytekst. Deze onderdelen worden hieronder individueel behandeld.

Heading tags in HTML – Vele mensen maken de fout door op een pagina meerdere H1 headings te maken in HTML. Headers zijn essentieel om een pagina goed te crawlen en de vindbaarheid van de content te verhogen. Er moet echter maar 1 unieke H1 header per HTML-pagina staan.

Metatitel en metabeschrijving – De metatitel en metabeschrijving zijn de onderdelen die mensen zien op het moment dat jij in de zoekresultaten voorkomt. Het is dan ook belangrijk om deze te optimaliseren zodat mensen getriggerd worden jouw website te bezoeke.

Hier volgen een vijftal punten waar veel mensen de mist in gaan
• Geen zoekwoorden met volume opnemen in de metatitel en metabeschrijving;
• Geen call-to-action opnemen in de metatitel en/of metabeschrijving;
• Verschillende pagina’s dezelfde metatitel en/of omschrijving geven;
• Een te lang of te korte metatitel; de optimale lengte is 70 karakters, zodat de metatitel zowel op mobiel als op desktop niet afgekapt wo…
• Een te lange metabeschrijving. Voor de lengte van een meta beschrijving dien je circa 155 tekens aan te houden;
• Als een bedrijfsnaam wordt vermeld, vermeld dit dan consequent op dezelfde manier om de herkenbaarheid te vergroten.

Een canonical tag is een HTML-element dat aangeeft aan zoekmachines welke pagina leidend is. Door het gebruik hiervan wordt duplicate content uitgesloten, de zoekmachines kiezen de juiste variant van de pagina. Ook komt het gebruik van een canonical tag de ranking van de pagina ten goede. De pagerank waarde wordt alleen toegekend aan de pagina met de canonical tag in plaats van dat het wordt verdeeld over alle pagina’s.

Indien pagina’s onderdeel zijn van een reeks pagina’s ( 1 2 3 4 ) dan zijn navigatietags een must. De navigatietags laten de zoekmachine weten dat de pagina’s bij elkaar horen. Dit verband zorgt ervoor dat zowel de reeks als de individuele pagina’s beter ranken.

Interne links zijn eigenlijk de basis voor je website. Ze brengen de bezoekers van de ene pagina naar de andere pagina. Dit kan via het menu, door middel van breadcrumbs (Homepagina > Techness Blogs > SEO), in de sitemap en in de website tekst. Het hebben van interne links is belangrijk aangezien Google de pagina waar intern het meest naar gelinkt wordt als belangrijkst beschouwd. Belangrijk hierbij is dat als je de interne links in een tekst verwerkt je een relevant woord of relevante zin ‘hyperlinkt’ en niet ‘lees hier meer’. Indien je een irrelevante woorden hebt gehyperlinkt weet de zoekmachine niet waar de interne links over gaan.

In de body van de tekst dienen de meest belangrijke (zoek)woorden te worden opgenomen. Ook is het aan te raden het zoekwoord circa zeven keer te herhalen. Wat de vindbaarheid ook ten goede komt is het zoekwoord in de titel, de eerste alinea en in de laatste alinea op te nemen. De lengte van de bodytekst dient circa 300 woorden lang te zijn.

Nu je bekend bent met de inhoud van Zoekmachine Optimalisatie is het tijd om je kennis toe te passen op je website. Succes!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn