...

De voordelen en nadelen van prepaid creditcards

Niet iedereen kan of wilt gebruik maken van een creditcard. Prepaid creditcards zijn daarvoor de ideale oplossing. Deze prepaid creditcards kan je namelijk opwaarderen met tegoed. Zo kan je zelf bepalen hoeveel geld je op de creditcard zet en kan je, indien gewenst, eenmalig gebruik maken van de betreffende prepaid creditcard. Maar wat zijn nou de voor en nadelen van deze creditcards?

Voordelen van prepaid creditcards

Een prepaid creditcard heeft verschillende voordelen. Zo is deze voor iedereen beschikbaar en wordt er niet gekeken naar inkomen of eventuele BKR-registraties. Daarnaast heb je meer controle over je uitgaven. Je kan namelijk niet meer besteden dan je opwaardeert aan tegoed waardoor je dus nooit meer uitgeeft dan dat je hebt. Een ander groot voordeel is dat je geen rente betaald zoals bij een normale creditcard. Je betaalt namelijk vooruit en zit nooit vast aan leningen. Betalingen zijn met een prepaid creditcard ook veiliger, je kan namelijk niet meer verliezen dan het saldo dat je hebt gestort.

Nadelen van prepaid creditcards

Ieder voordeel heeft ook weer zijn nadeel. Zo zijn prepaid creditcards relatief duur, de kosten voor het gebruikmaken van een prepaid creditcard en de aanschaf van zo prepaid creditcard liggen namelijk hoger dan bij een normale creditcard. Zo worden er bijvoorbeeld kosten gerekend voor het opladen en opheffen van de prepaid creditcard. Daarnaast hebben de kaarten vaak een transactielimiet van maximaal duizend euro, grote uitgaven zijn hierdoor vaak niet mogelijk. Ook worden de kaarten minder vaak geaccepteerd, denk hierbij aan reserveringen die worden gedaan bij hotels of autoverhuurbedrijven. Hier worden normale creditcards wel altijd geaccepteerd. Het laatste nadeel is tevens het voordeel. Er vindt directe afschrijving plaatst, zo weet je direct wat je uitgeeft en is er geen uitstel van betaling mogelijk.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn