...

Wat is een VPN-verbinding?

Steeds meer mensen zijn op zoek naar een manier waarop zij op een veilige manier gebruik kunnen maken van onlinevoorzieningen. Een VPN-verbinding biedt de ideale oplossing. Maar wat is een VPN-verbinding? En wat kun je er precies mee?

Hoe werkt een VPN-verbinding?

Een VPN-verbinding is eigenlijk een versleutelde verbinding tussen een apparaat en een VPN server. De volledige naam van VPN is dan ook Virtual Private Network. Het is eigenlijk een virtueel privénetwerk waar je op een veilige manier data kan uitwisselen.

Werk je zo nu en dan buiten kantoor? Dan is een VPN-verbinding ook ideaal! Externe computers kunnen dan verbinding maken met lokale netwerken, bijvoorbeeld het kantoor. Omdat je gebruik maakt van een VPN-verbinding kun je ook in dit geval op een veilige manier data sturen naar de netwerken die zich bijvoorbeeld op dat moment wel op kantoor bevinden. 

Voor wie is het nuttig om gebruik te maken van een VPN-verbinding?

Eigenlijk is het voor iedereen nuttig om gebruik te maken van een VPN-verbinding, je bent met een VPN-verbinding toch echt een stuk veiliger online. Maar voor een bedrijf is het bijvoorbeeld erg nuttig om gebruik te maken van een VPN-verbinding omdat het soms kan voorkomen dat medewerkers thuis werken. Dan is het wel prettig als je ten alle tijden bij belangrijke bestanden kan via een veilige VPN-verbinding.

Naast belangrijke bestanden kan er ook nog gebruik gemaakt worden van andere services die via het desbetreffende netwerk draaien. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het CRM-systeem en verschillende agenda’s. Maar is het alleen voor bedrijven nuttig om gebruik te maken van een VPN verbinding? Zeker niet! Er wordt bijvoorbeeld ook door onderwijsinstellingen gebruik gemaakt van een VPN verbinding. Op deze manier kunnen studenten en leraren op een veilige manier belangrijke informatie uitwisselen.

Online privacy en veiligheid

Tegenwoordig is bijna alles online te vinden en dit heeft soms zo zijn nadelen. Als je gebruik maakt van een VPN verbinding heeft niemand de mogelijkheid om data in te zien die je verstuurd of die je binnen krijgt, dit is volledig beveiligd. Ben je bang voor eventuele hackers? Mocht dit gebeuren krijgt diegene alleen versleutelde data te zien waar je niets mee kan. Met een VPN-verbinding ben je dus een stuk veiliger online! Wil jij weten welke VPN verbinding voor jou het meest geschikt is? Vergelijk de VPN aanbieders.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn