...

Lang leven CRM-systemen!

Ben je op zoek naar een systeem dat al jouw belangrijke informatie over een lead, bestaande klant of nieuwe klant bijhoudt? Een systeem dat ondersteuning biedt bij sales, social media en andere acties binnen jouw organisatie? Dan ben je op zoek naar een CRM-systeem. Maar wat is een CRM systeem eigenlijk en waarom zou je daarmee moeten gaan werken?

Wat is een CRM- systeem?

Een CRM-systeem is een hulpmiddel om belangrijke informatie over een klant te bundelen, zodat je precies weet wat de status is van contact momenten, verkopen en ga zo maar door. Zo is het voor iedereen in jouw bedrijf of team duidelijk wat er speelt.  

Er zijn veel verschillende soorten CRM-systemen, weet je niet welke je moet kiezen? Vergelijk deze dan eenvoudig online en vraag om advies.

Waarom je moet kiezen voor een CRM-systeem

Zoals al eerdergenoemd kun je in een CRM-systeem alles eenvoudig bijhouden en monitoren, maar er kan ZOVEEL meer. Wat precies, dat is natuurlijk afhankelijk van het systeem dat jij kiest, maar bij ieder systeem is de basis bijna gelijk.

Contactbeheer

Ieder telefoongesprek, een lopende vraag of een gemaakte afspraak kan eenvoudig worden vastgelegd in CRM-systeem. Zo kan het hele team van sales, marketing tot klantenservice binnen enkele seconden de contactgegevens van dit bedrijf of persoon eenvoudig en snel terugvinden.

Beheer van leads

Door de vele informatie over een lead, wordt inzichtelijk welke lead warm is, zodat je op het juiste moment deze lead benaderd. CRM systemen bieden de mogelijkheid om op diverse punten in de salesfunnel inzicht te geven in de conversieratio. Hoe beter jij als bedrijf je lead kent, des te meer kans op upselling en/of cross-selling.

 

Salesprognoses

Voor de sales mensen onder ons! Hoe makkelijk is het om nog maar op één plek te hoeven kijken naar hoe ver een lead in de funnel is? Dankzij de historische gegevens van een klant, kan jij als sales tijger, eenvoudig prognoses maken voor de toekomst.

Dashboards

Interactieve en grafische dashboards geven de data die jij verzamelt een dynamisch effect. Hieruit haal je statistieken voor prestaties op individueel, team en bedrijfsniveau en zorg je ervoor dat jouw bedrijf gezond blijft. Exporteer naar Microsoft® Excel, PDF en e-mail voor verdere analyse of om gegevens te delen met je team. Ideaal dus!

Vragen over CRM-systemen? Vergelijk deze eenvoudig online. CRMvergelijken.be is een vergelijkingswebsite voor het vergelijken van CRM (Customer Relationship Management) software. Vergelijk diverse CRM-systemen met elkaar en vul jouw behoefte eenvoudig in. Je krijgt een duidelijk overzicht van CRM-systemen die aan jouw wensen voldoen en kom je erachter welk systeem jij als bedrijf nodig hebt. 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn