Portofoons hebben een aantal grote voordelen. Een daarvan is dat ze werken via een radiofrequentie. Ook zitten er geen extra kosten aan verbonden wat bij mobiele telefoons wel zo is. Een portofoon werkt altijd en overal, is gratis en het enige waar je voor moet zorgen is dat de accu is opgeladen. Portofoons worden voor verschillende doeleinden gebruikt.

Hoe werkt een portofoon?walkie talkie

Portofoons werken via een radiofrequentie. Dit houdt in dat je snel kunt communiceren met andere portofoon gebruikers. Het is belangrijk om van hetzelfde kanaal gebruik te maken om met elkaar te kunnen communiceren. Een portofoon is dus zeer makkelijk te gebruiken. Bij portofoons kan er maar één iemand tegelijk praten wat betekent dat de rest op dat moment alleen maar kan luisteren.

Een portofoon voor professioneel gebruik

Vroeger werden walkie-talkies gebruikt voor militaire doeleinden. Tegenwoordig worden in het leger en bij de politie etc. portofoons gebruikt omdat deze betrouwbaarder zijn. Er kan namelijk een spreeksleutel op worden aangesloten. Dit is een communicatiemiddel dat bestaat uit een microfoon en luidspreker en is met een kabel aangesloten op de portofoon. Hiermee wordt communiceren nog makkelijker.

walkie talkieEen portofoon voor recreatief gebruik

Portofoons voor recreatief gebruik maken over het algemeen gebruik van de 446 MHz band omdat hiervoor geen zendvergunning nodig is. Het bereik van een walkie-talkie kan verschillen van een paar meter tot wel 50 meter. Dit soort portofoons worden vaak gebruikt door scooter of motorrijinstructeurs. Het is namelijk een makkelijke manier om te communiceren en het brengt wederom geen kosten met zich mee.

Leave a Reply