...

De voordelen van Microsoft Azure | Ictivity Training

Wat is Microsoft Azure en wat zijn de voordelen?

Tegenwoordig werken we allemaal in de cloud. Het gaat hier echt om een revolutie in de manier waarop we werken. De productiviteit is enorm toegenomen, de kosten zijn gedaald, en het levert bedrijven veel voordelen op. Werken wordt toegankelijker, betrouwbaarder en beter schaalbaar.Hebben we het over ‘de cloud’, dan hebben we het eigenlijk al snel overMicrosoft Azure. Dit is de cloud-computing infrastructuur van Microsoft, die door bedrijven wordt wereldwijd gebruikt om netwerken te bouwen en te beheren. Dat levert grote voordelen op ten opzichte van lokale servers. Hier zetten we de voordelen van Microsoft Azure nog eens uiteen.

Voordeel #1: Kosten, kosten, kosten

In de wereld van serverbeheer draait alles om kosten en schaalbaarheid. Hier blinkt Microsoft Azure absoluut uit. Het is niet voor niets de huidige standaard wereldwijd. Als bedrijf betaal je alleen voor de services die je gebruikt, en je kunt praktisch onbeperkt opschalen of afbouwen. Daar komt nog eens bij dat je geen kosten meer hebt voor administratie, onderhoud, hardware – tel uit je winst.

Voordeel #2: Ongekende betrouwbaarheid

Niets is zo vervelend als een onbetrouwbare server. Microsoft Azure heeft, naast het kostenplaatje, als grote voordeel dat het zeer stabiel en betrouwbaar is. Het netwerk van Microsoft is zo groot, en er lopen zoveel back-ups, dat continuïteit van de service praktisch altijd gegarandeerd is. Valt er één server uit, dan draait er wel een andere. De lage downtime is een groot voordeel, zeker voor een organisatie die afhankelijk is van het doorlopend beschikbaar zijn van de server. En het aantal bedrijven waar dat voor geldt, stijgt natuurlijk gestaag.

Voordeel #3: Upgraden is eenvoudig

Het onderhouden en upgraden van servers is vaak een hoop werk. Vaak worden servers niet automatisch overgedaan naar de nieuwste versie, omdat daarmee de betrouwbaarheid in gevaar kan komen: er moet eerst uitgebreid getest worden of een upgrade geen risico met zich meeneemt. Microsoft Azure maakt daar gedeeltelijk een einde aan. De ondersteuning is uitstekend, wat het toevoegen van applicaties of het uitvoeren van upgrades veel eenvoudiger maakt. Uit onderhoudsperspectief is dit een belangrijk voordeel boven een lokale server.

Meer leren over Azure

Microsoft Azure heeft een aantal indrukwekkende voordelen. Het kan de moeite waard zijn om je hier beroepsmatig in te verdiepen. Vandaar dat er veel MicrosoftAzure-trainingen worden aangeboden. In zo’n Azure cursus leer je omgaan met de cloudservers, of kun je je kennis over het systeem ophalen. Zo profiteer je ookvan alle voordelen van het systeem.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn