...

De voordelen van prepaid bellen, sms’en en internetten

Vroeger was het heel gebruikelijk om een prepaid simkaart te gebruiken. Mobiele abonnement bestonden toen nog nauwelijks en werden vaak enkel aan zakelijke gebruikers aangeboden. Tegenwoordig is het juist steeds normaler geworden om voor een abonnement te kiezen. Dit kan een abonnement met toestel zijn, maar ook een sim only abonnement. Bij een sim only abonnement krijg je geen toestel, maar betaal je wel maandelijks voor een vast aantal belminuten, sms’jes en mobiele data. Een prepaid simkaart lijkt enigszins op een sim only abonnement. Een belangrijk verschil is echter, dat je geen vast bedrag per maand betaalt!

Betaal alleen voor hetgeen je gebruikt bij prepaid simkaarten

Het voornaamste voordeel van prepaid simkaarten, is dat je enkel betaalt voor hetgeen je ook daadwerkelijk gebruikt. Mocht je in een maand vijf minuten bellen, dan betaal je alleen voor die vijf minuten. Bij (sim only) abonnementen betaal je maandelijks voor bijvoorbeeld 100 belminuten. Mocht je vijf minuten gebruiken, dan heb in feit 95 belminuten weggegooid. Zeker voor mensen die hun mobiele telefoon weinig gebruiken is dit logischerwijs zonde!

Een ander voordeel is het feit, dat je nooit over je abonnement heen kunt gaan. Als je tegoed verbruikt is, dan dien je dit eerst op te waarderen alvorens je belminuten, sms’jes en mobiele data kunt gebruiken.

Tip: mobiele data heb je steeds minder nodig! Zeker wanneer je regelmatig thuis bent.

Vind de goedkoopste optie bij een prepaid simkaart

Wanneer je voor een prepaid simkaart kiest, is het verstandig om goedkope prepaid tarieven te zoeken. Er zijn tegenwoordig handige vergelijkingstools te vinden, die het heel eenvoudig maken om de tarieven van verschillende providers met elkaar te vergelijken. Zo zie je in een oogopslag welke provider het gunstige aanbod biedt. Vaak kun je een prepaid simkaart direct aanvragen vanuit de vergelijkingstool.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn