...

Dé webdesign trends van 2018!

Webdesign is tegenwoordig niet meer weg te denken, het is jouw etalage en dus het visitekaartje van jouw bedrijf. Net als op bijna elk gebied heeft ook webdesign diverse trends hier onder is een kleine opsomming gemaakt van de meest opvallende trends tot nu toe.

Zwevend en simpel

 • Een van de trends die het meest op valt zijn de lay-outs, deze zien er aan de ene kant rommelig uit maar aan de andere kant ook geordend. Dit komt doordat de vlakken elkaar Hierdoor word er dus een soort diepte gecreëerd. Dit effect wordt ook wel “open compositie” genoemd, zo is mogelijk om de elementen op, in, over, onder elkaar en ga zo nog maar even door te kunnen laten zweven als het ware. Dit geeft de website een wat speelser effect.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

 • Een andere trend is het centreren van afbeeldingen. De afbeelding moet direct de aandacht trekken en de bezoeker meteen een beeld geven waar de website over gaat.

Creativity is the key

 • Om door te gaan op het er laten uitspringen van je website, wees een beetje brutaal en creatief zoals de voorbeelden hieronder.

Een kekke font

 • Opvallende fonts is één die zeker niet mag ontbreken. Dit omdat iemand binnen 3 seconde bepaald of jouw website geschikt is voor hun behoefte. Het is dus van uiterst belang dat jouw website er meteen uitspringt. Dit kan dus door een te gekke lay-out maar fonts spelen tegenwoordig ook een belangrijke rol.

Animation keeps the concentration of animation for attention

 • Bewegende animaties en video’s op de voorgrond, de bezoeker wilt constant nieuwe prikkels een goede afwisseling van animaties, video, afbeeldingen en illustraties is perfect. Zo heb je meer interactie met de bezoeker die op je website komt.

Weg met al die strakke lijnen en gelikte lay-outs

 • Organische en schuine vormen zijn helemaal hot. Samen met opvallende kleuren komt de website binnen als een echte eye-catcher. Alles moet bewegen het moetdus als je naar beneden scrolt moet alles mee bewegen. De website moet makkelijk ogen en snel te begrijpen zijn niet dat je naar het menu moet zoeken bijvoorbeeld

Het nieuwe navigeren

 • Een zwevende navigatiebalk is tegenwoord ook iets wat je eigenlijk als website zou moeten hebben. Het is zelfs een opkomende trend om de onderste balk ook mee te laten bewegen.

In portrait please

 • Een weinig geziene trend maar zeker opkomend zijn de verticale video’s dit gaat samen met de opkomst van IGTV en snapchat waar alle video’s in portret mode worden gefilmd.

Mocht jij nog tips hebben, deel ze dan hieronder!

Hieronder nog wat tips om in te spelen op de huidige trends:

 • Houd bij het maken van je website ontwerp goed rekening met de afbeeldingen en de look die je wilt uitstralen
 • Zorg dat je afbeeldingen gecomprimeerd zijn en dat je als logo SVG bestand hebt
 • Vermijd stock foto’s en kijk eens of illustraties iets kunnen betekenen voor je site
 • Laat een communicatiebureau of tekstschrijver eens naar je teksten kijken. Waarschijnlijk kan je tekst een stuk korter en krachtiger!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn