...
Personeelsplanning software

Personeelsplanning zonder moeilijkheden

Organisaties in uiteenlopende branches krijgen er dagelijks mee te maken: personeelsplanning. Denk aan de beveiliging, industrie, de zorgsector en uitzendbranche. Waarschijnlijk heb je als planner te maken met wisselende diensten, taken en locaties. Of zelfs met studenten of werknemers die meerdere werkgevers hebben. Je probeert in de planning zo goed mogelijk rekening te houden met beschikbaarheid en wensen, maar dit lukt niet altijd even goed. Zelfs wanneer het raadsel is opgelost, blijken er toch weer wat haken en ogen aan te zitten.

Als planner weet je langzamerhand alles van ongelukkige roosterwijzigingen, personeel dat niet komt opdagen en roosters die niet op de juiste manier bij het personeel terechtkomen. Deze problemen kunnen uiteindelijk zorgen voor wrijving onderling. Gelukkig is er een goede manier om het personeel makkelijk en overzichtelijk in te roosteren, waarbij ook rekening wordt gehouden met de wensen van de werknemers!

De juiste planning in een paar stappen

Als planner weet je dat efficiënt plannen niet alleen bestaat uit het maken van een rooster. Je hebt wensen en behoeftes, maar ook (vervelende) wijzigingen. Hoe kun je alles voor iedereen overzichtelijk maken? En op welke manier kun je voldoen aan alle behoeftes? De beste personeelsplanning software biedt niet alleen de planner de mogelijkheid om het rooster te maken, maar kijkt ook naar wat het personeel kan bijdragen. Wanneer de werknemers de mogelijkheid krijgen om tijdig hun beschikbaarheid kunnen doorgeven, brengt dit al diverse voordelen met zich mee. Of wilt u dat ze kunnen intekenen op openstaande diensten of ook onderling diensten kunnen ruilen? En zijn er roosterwijzigingen? Dan worden deze meteen weergegeven, zodat de medewerkers altijd het actuele rooster bij de hand hebben.

Er wordt niet alleen gekeken naar de personen die beschikbaar zijn. Er wordt ook aandacht besteed aan diensten, taken, activiteiten, werkplekken en projecten. Heb je te maken met over- of onderbezetting? Hoe zit het met gewerkte uren en contracturen? De personeelsplanning software biedt de mogelijkheid om het geheel in kaart te brengen en dit voor iedereen overzichtelijk te maken. Toegankelijkheid wordt bevorderd, want ook medewerkers zijn betrokken in de planning en daarmee meer tevreden over hun werk-privé balans.

Problemen in personeelsplanning zijn verleden tijd

Wanneer je op zoek bent naar een efficiënte oplossing voor het personeelsrooster, is het belangrijk dat dit systeem alle behoeftes en wensen vervult. Er zijn vele extra’s in deze software, die managementtaken een stuk makkelijker maken. Daarnaast zit de kracht in het personeel, luister daar goed naar en kijk wat zij voor je kunnen betekenen. Ook de werknemers kunnen hun stem laten horen door middel van het systeem. Ideaal!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn