...
Digitaal werken

Digitaal Werken is waardevol

Onderdeel van het nieuwe werken, is digitaal werken. Deze digitale revolutie is niemand voorbij gegaan. Maar wordt er ook optimaal gebruik gemaakt van alle mogelijkheden? Wat levert het digitaliseren van een bedrijf op? Door je documentstromen om te zetten naar en digitaal gestructureerde omgeving wordt je bedrijf efficiënter. Dit bespaart veel tijd en kosten.

Digitaal werken, wat is dat precies?

Weten of jouw organisatie goed functioneert op het gebied van digitaal werken? Zorg er dan eerst voor dat er een heldere definitie vast gesteld is.
Digitaal werken gaat namelijk over:

  • De mogelijkheid om te werken waar en wanneer je maar wilt. En hierbij beschikking hebt tot de juiste en actuele bestanden.

Verder gaat digitaal werken ook over:

  • Het gebruik maken van digitale ondersteuning. Denk hierbij aan het monitoren, begeleiden en uitvoeren van processen en taken binnen de onderneming.

Deze definities hebben ook raakvlakken met andere begrippen zoals ‘flexibel werken’, ‘mobiel werken’ en ‘het nieuwe werken’, waar het voornamelijk draait om tijd en plaats onafhankelijk kunnen werken. En de andere mentaliteit dat het met zich mee brengt.

Waarom digitaal werken?

Digitaal werken gaat verder dan het werken met een computer, tablet of smartphone. Het vergt een goede visie, planning en duidelijke afspraken binnen een organisatie. Dit zorgt ervoor dat afspraken daadwerkelijk worden nageleefd. Zonder goede doelstellingen kan het uitlopen op een chaos.
 
Voordat je aan de slag gaat met IT, is het verstandig om na te denken over de business process management aspecten. Het eerste wat in je op komt is waarschijnlijk het menselijke aspect. Het digitaal werken wil je namelijk zo goed mogelijk inrichten voor alle werknemers en eventuele eindgebruikers.
 
Door eindgebruikers vroeg in het proces te betrekken om na te denken over de digitale omgeving kun je alle werkprocessen in kaart brengen. Door rekening te houden met verschillende stakeholders zal het digitaliseren soepeler verlopen.
Zo wilt de financieel directeur weten wat het digitaliseren oplevert. Een IT-manager wilt er zeker van zijn dat het veilig en beschermt is zonder al te veel MB’s te kosten. Neem je al deze wensen mee? Dan zal het eindresultaat draagkracht bieden aan je volledige organisatie.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn