...

Werk efficiënt samen met Dropbox Business

dropbox-business-3 (1)Het is nog niet zo lang geleden dat de meeste bedrijven uitsluitend met een intern netwerk werkten. Alleen op het interne netwerk kon je bestanden met elkaar delen en het was niet ongewoon dat dit netwerk traag of slecht werkte.
Inmiddels is dit al lang niet meer nodig, want via de cloud kun je bijzonder effectief en snel samenwerken met elkaar. Hiervoor bestaan verschillende diensten, waaronder Google Driven en Dropbox Business.
 

Samenwerken via de cloud

De cloud is in feite niets anders dan een netwerk van servers van derde partijen, die je gebruikt voor bijvoorbeeld opslag van je eigen bestanden. Het voordeel is dat je zelf deze servers niet te hoeft onderhouden en niet te maken krijgt met capaciteitsproblemen. Heb je meer ruimte nodig, dan worden er eenvoudig meer servers gebruikt in de cloud.
Een ander voordeel is dat je de cloud vanuit iedere locatie kunt benaderen. Niet langer heb je een ingewikkelde VPN-verbinding nodig om het trage bedrijfsnetwerk te bereiken. In plaats hiervan kun je overal ter wereld simpelweg inloggen op het cloudnetwerk en vervolgens bestanden inzien, bewerken en delen met je collega’s.
 

Is de cloud veilig?

Het zal niemand zijn ontgaan dat er in recente jaren enkele grootschalige hacks hebben plaatsgevonden, waarbij data uit de cloud van veelal bekende personen is gestolen. Dat heeft de naam van de cloud niet goed gedaan, maar dit is onterecht.
In de meeste gevallen is de cloud namelijk veiliger dan een lokaal netwerk. Professionele, grote bedrijven als Dropbox beveiligen hun netwerk. Dit maakt het netwerk in principe ondoordringbaar voor de gemiddelde hacker, tenzij het zwakke punt bij een gebruiker ligt.
Dit was dan ook het geval bij de eerdere cloudhack: de gebruikers van de hack werden in de val gelokt, waardoor de hackers toegang kregen tot de bestanden. Trap je niet in phisingpogingen of soortgelijke hacktactieken, dan is de cloud in principe veiliger dan een gemiddeld lokaal netwerk zonder de hoogwaardige beveiliging van een bedrijf als Dropbox of Google.
 

Dropbox Business met korting

De grootste aanbieder van cloudopslag is Dropbox, die zowel diensten voor particulieren als zakelijke partijen heeft. Bij de zakelijke variant, Dropbox Business, kun je kiezen uit het Standard-pakket en het ­Advanced­-pakket.
Bij het Standard-pakket heb je tot 2 TB aan opslagruimte, bij het Advanced-pakket onbeperkt. Bovendien is het bij het Advanced-pakket mogelijk om gebruikersniveaus aan te leggen voor werknemers met verschillende permissies en toegang.
De preferred reseller van Dropbox Business in Nederland is Moreval. Bij Moreval kun je daarom een korting van 10% ontvangen bij een nieuw Dropbox Business-pakket of bij verlenging van bestaande licenties. Deze korting krijg je alleen bij Moreval, dus sla je slag.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn