...

Energie: Wat komt er allemaal bij kijken?

Een groot begrip, maar wat houdt het eigenlijk in? Iedereen heeft vragen over energie. Wat komt er allemaal bij kijken? Betaal ik te veel? Zit ik wel bij de juiste energieleverancier? 

Hoe werkt overstappen van energie?

Ergens op overstappen klinkt vaak als iets waar veel bij komt kijken, maar hoe zit dit bij overstappen van energie? In een paar stappen ben je al overgestapt! Het begint natuurlijk bij het vergelijken van verschillende energieleveranciers, waarbij je kijkt naar welke leverancier het beste bij jou past. Door je gegevens en voorkeuren in te vullen wordt er automatisch een overzicht gemaakt van energiecontracten die aansluiten op jouw energieverbruik.  Je zou je jezelf de volgende vragen kunnen stellen:

  • Hoe groot is je huishouden? 
  • Wat voor soort woning heb je? 
  • Gebruik je veel elektrische apparaten?

Heb je antwoord gegeven op bovenstaande vragen? Dan kom je uit bij de energieleverancier die bij jouw woonsituatie past. 

Nu begint het overstapproces al! Je hebt 14 dagen wettelijke bedenktijd om te kijken of de door jou gekozen energieleverancier bij je past en je kunt de aanvraag binnen deze bedenktijd ook kosteloos annuleren. Nadat je akkoord bent gegaan met je nieuwe energieleverancier zegt deze partij je huidige energiecontract op en ben je officieel overgestapt! Nadat je bent overgestapt volgt de volgende stap: je meterstanden doorgeven. Geef je de meterstanden van jouw huis niet door? Dan zal je nieuwe energieleverancier zelf een inschatting maken op basis van het historische energieverbruik van de woning. Heb je een zogeheten slimme meter in huis? Dan hoef je helemaal geen meterstanden meer door te geven! De meterstanden kunnen door je energieleverancier van afstand worden uitgelezen. 

Energie vergelijken in 4 stappen

Als je wilt overstappen van energie is het toch fijn als je alle energieleveranciers met elkaar kan vergelijken? Dit kan je bijvoorbeeld gemakkelijk doen met energievergelijkers. Maar hoe begin je met het vergelijken van energie? In een paar stappen weet jij hoeveel je kunt besparen en stap je direct en probleemloos over. Begin met het invullen van je stroomverbruik per kWh en je gasverbruik per m3. Twijfel je of je wel de juiste cijfers hebt? Dan kun je eventueel ook een inschatting maken van je energieverbruik. Nadat je dit hebt gedaan kan je met behulp van onze filters je voorkeuren aangegeven, zodra je dit hebt gedaan krijg je een overzicht met de energieleveranciers die voldoen aan jouw voorkeuren. Kies de allerbeste energiedeal en bespaar direct op je energierekening! 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn