Op het moment dat een apparaat uitvalt treedt een noodstroomsysteem of de UPS in werking. Een UPS of noodstroomsysteem is een apparaat dat tijdens het uitvallen van de stroom tijdelijk de stroomvoorziening van computers of andere apparaten kan overnemen. Een van de belangrijkste onderdelen van zo een noodstroomvoorziening is dat het draait op een betrouwbaar accusysteem. Wanneer door een slecht accusysteem de UPS noodstroom niet werkt kan het gebouw ook niet op de noodstroomvoorziening draaien.

Expert op locatie ernaar laten kijken

Wil je zeker weten dat het accusysteem voor je UPS in orde is? Dan kan het beste een expert worden ingehuurd die inventariseert wat er exact nodig is om een goed accusysteem te kunnen plaatsen op locatie. De expert kan dan kijken welke factoren invloed hebben op het accusysteem. Daarnaast wordt ook de temperatuur en bedrading geïnspecteerd. Nadat de inventarisatie heeft plaatsgevonden kan er een specifiek advies worden geboden.

Accusysteem op maat laten maken?

Bij de meeste toepassing is er geen standaard accu systeem mogelijk. Hiervoor worden dan ook veel specifieke toepassingen gebruikt om betrouwbare energie te garanderen. Een dergelijk accusysteem is dan ook niet zomaar gebouwd en kan dus alleen door een expert worden uitgevoerd. Daarbij moet een systeem ook nog aan bepaalde prestatiecriteria voldoen voordat deze daadwerkelijk geplaatst mag worden. De ingenieurs die deze accusystemen maken zijn altijd VCA gecertificeerd zodat ook de veiligheid gewaarborgd blijft. Wil je na het installeren van het accusysteem deze ook laten onderhouden? Het is dan verstandig om dit bij dezelfde organisatie te laten doen. Dan weten ze namelijk exact met welk systeem zij te maken hebben en hoe deze onderhouden moet worden.

Accusystemen laten vervangen?

De accusystemen binnen de UPS moeten na verloop van tijd altijd worden vervangen door nieuwe accu’s. Bij een bedrijf dat is gespecialiseerd in een UPS en bijbehorend noodstroomsysteem zal deze accu altijd laten vervangen door een accu systeem dat minder onderhoud zal vergen en tegelijkertijd nog steeds voldoet aan de wensen en behoeften van de klant.

Leave a Reply