Iedereen kent het wel: je bent veel achter de computer bezig voor het werk, bijvoorbeeld omdat je aan het ondernemen bent en je eigen business identiteit creëert om zo goed op te kunnen vallen in de zakelijke wereld, maar je vergeet daarbij eigenlijk hoeveel uren je op een computer bezig bent.

Blijf pauzes houden

Het is belangrijk om altijd pauzes te houden wanneer je intensief op een computer werkt, vaak wordt na een uur werken een pauze van 10 minuten aanbevolen. Dit is om je lichaam weer goed te kunnen activeren en even geestelijk wat afleiding te hebben. Het beste kan je ook helemaal wat anders gaan doen. Wellicht zijn er nog andere opdrachten die je kunt oppakken of ga je gewoon even naar buiten toe, er zijn opties zat.

Voorkom overbelasting

Wanneer je vooral bezig bent met digitaal werken doe je er goed aan om maximaal 6 uur per dag hier je tijd aan te besteden. Zeker in een druk leven is het erg belangrijk om er voor te zorgen dat je zowel lichamelijk als geestelijk niet overbelast wordt. Teveel computerwerk kan ervoor zorgen dat je pols, arm en/of schouderklachten krijgt waardoor je mogelijk zelfs een poos niet kunt werken.

Actief buiten werktijd

Zorg voor activiteiten buiten je werktijd. Ga bijvoorbeeld diverse keren per week sporten. Zo houd je je lichaam en spieren in beweging en voorkom je ook blessures en andere vervelende klachten. Zorg daarbij voor genoeg rust.

Handige hulpjes computer

Om je lichaam te ondersteunen bij lange dagen achter de computer, kan je kiezen voor ergonomische hulpmiddelen. Dit kan bijvoorbeeld een stoel zijn die je lichaam goed ondersteunt, maar ook een ergonomische muis en toetsenbord zorgen er al voor dat je minder snel verkeerde en statische houdingen aanneemt. Je betaalt daar wat meer voor, maar het zorgt er wel voor dat je langer je werk goed kunt uitvoeren.

Leave a Reply