...
Fietsend naar kantoor - Techness

Fietsend naar kantoor

Fietsend naar het werk heeft zo zijn voordelen.

Het is een paar dagen lekker weer geweest en je merkt direct dat iedereen stukken vrolijker is. Heerlijk. Wij zijn begin deze week allemaal op de fiets naar kantoor gekomen, iedereen was direct actief en wakker. Geen slapende werknemers. Fris & fruitig, top begin van de dag.

Fietsend naar het werk heeft zo zijn voordelen. Het is stukken gezonder dan met de auto of het openbaar vervoer. Je bespaard benzine- of overige reiskosten. Naast dat je kosten bespaard kan het ook een hoop ergernis op de vroege ochtend schelen. Je hoeft niet in de file te staan. Fietsen naar je werk zal je een hoop goed doen, al realiseer je je dit niet altijd op de vroege ochtend.

Maar het moet natuurlijk wel allemaal kunnen. Woon je op fietsafstand van het werk, maar kom je toch altijd met de bus of de auto? Dan is deze blogpost zeker interessant. Kom je met het openbaarvervoer en zou je het laatste stukje naar je werk toch met de fiets kunnen komen, hebben wij ook nog de ideale oplossing. 

Portie dagelijkse beweging

Een kei van een conditie, sterke benen, ronde billen en minder stress. Je hoeft niet meer naar de sportschool, waardoor je tijd overhoud voor leuke dingen. Wat wil je nog meer. 

Duurzaam bezig

Inderdaad. Fietsend naar het werk toe is nog altijd de duurzaamste manier. Op deze manier draag je ook nog een steentje bij aan een duurzamer Nederland. 

Fietsen is zo gek nog niet

Kom je met het openbaar vervoer? Dan zou je een fiets kunnen stallen op de laatste halte van de bus/tram/metro. Het laatste stukje kan je dan nog even helemaal tot je zelf komen en bewegen.

Woon je echt te ver van je werk, vraag je werknemer om een kantoor fiets. Een kantoorfiets is helemaal hot & trending. Je ziet het steeds vaker. Google, Bing, Ben & Jerry’s zijn allemaal trendsetters als het gaat om de deskbike. Bewegen op kantoor zorgt voor een betere doorbloeding, wat leidt tot een hogere productiviteit. Doordat je niet heel de dag op dezelfde manier zit, neem je automatisch een betere houding aan. Wij hebben sinds kort een deskbike, het is even wennen om te trappen en te typen tegelijkertijd. Alles went.

Een fiets vergoed kan krijgen via je werkgever en dat je eventueel ook in aanmerking kan komen voor een fietsvergoeding. Het maximum is € 0,19 per kilometer. Je kan de vergoeding aanvragen bij je werkgever. Hij kan wel voorwaarden stellen. Zoals een minimale afstand en een maximale afstand. Op zich is dat wel logisch. Meer informatie over een fiets via het werk vind je via Het Nieuwe Fietsplan.
Laten we ons imago als ”Nederland fietsland” hooghouden, door vaker op de fiets naar je werk te gaan.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn