Flex- en thuiswerken behoren tot de populairste trends uit de afgelopen jaren. Steeds minder bedrijven beschikken over vaste werkplekken, om ruimte en daarmee geld te besparen. Waar men voorheen een eigen kantoor had, kiest men nu voor een openbare werkplek bij zijn of haar werkgever. Je kunt er ook voor kiezen om buiten de deur te werken! In iedere grote stad vind je verschillend flexplekken. Wat werkt echter efficiënter? Werken bij je thuis, of werken op een flexplek? In dit artikel gaan we hier dieper op in!

Voordelen van flexwerken in een grote stad

Flexwerken in Amsterdam, Rotterdam of bijvoorbeeld Den Haag is heel eenvoudig. Er zijn verschillende websites waarop deze flexplekken te huur worden aangeboden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bijvoorbeeld in een café te gaan zitten, om hier enkele uren te werken aan opdrachten. Het voornaamste voordeel aan flexwerken is dat je niet langer afhankelijk bent van een vaste werkplek. Je kunt overal werken, mits je de flexplek vooraf reserveert. Ideaal, wanneer je in de ochtend in Amsterdam moet zijn en ’s middags een afspraak in Utrecht of Rotterdam hebt.

Ook thuiswerken kan het overwegen waard zijn

Goedkoper dan flexwerken is thuiswerken. Zo hoef je geen kantoorruimte te huren, maar kun je een eigen kantoorruimte in huis inrichten. Houd er echter rekening mee dat werken bij je thuis vaak veel minder efficiënt is. Je hebt de afleiding van je kinderen, van de televisie of je huisdier, enzovoorts. Daarbij kan de verleiding groot zijn om ook na werktijd door te blijven werken. Iets wat de banden binnen je gezin niet altijd ten goede zal komen!

Tip: voorzie je kantoor aan huis van voldoende verlichting en planten! Dit maakt het makkelijker om je voor een langere tijd te concentreren.

Leave a Reply