...

Google heeft weer een nieuw algoritme!

Zoals wij inmiddels al gewend zijn van Google, brengen zij met grote regelmaat updates uit.

Dit doet Google om het zoeken zo makkelijk en snel mogelijk te maken. Dit keer was er een nieuw algoritme aan de beurt. Dit algoritme creëert eigen en unieke content van de informatie die op jouw pagina en op de pagina’s van de concurrenten staan. Dit werkt als volgt:

Featured snippets als toekomst

Om de zoeker zo snel mogelijk antwoord te geven op de zoekopdracht, maakt Google nu al een tijdje gebruik van ‘Featured Snippets’. Dit zijn stukjes tekst die meteen antwoord (proberen te) geven op de vraag van de zoeker. Een voorbeeld van featured snippets zijn hier onder te zien

Deze snippets gaat google nu ook inzetten voor de ‘eigen gecreëerde content’. Het is daadwerkelijk eigen gecreëerde contentaar gebaseerd op basis van de content op de website. Google maakt een samenvatting* van de bronteksten, het gave van dit nieuwe algoritme is dat de samenvatting* in eigen woorden schrijft en er dus unieke content ontstaat. Dit wordt ook wel parafraseren genoemd.

 

De nadelen van de nieuwe techniek

De techniek heeft natuurlijk ook zo zijn nadelen, zo is het algoritme nog niet helemaal te vertrouwen. Uit Googles eigen onderzoek is zelfs naar voren gekomen dat 30% van de samenvattingen* onjuiste feiten en onjuiste waardheden bevat. Zeker in een tijd dat fake news een van de meeste besproken onderwerpen is, kan dat natuurlijk niet.

Een nadeel voor jou is dat de kans groter is dat gebruikers niet meer verder klikken naar jouw website. Dit omdat zij meteen de informatie krijgen die wordt gezocht, of jouw link of de link van andere vermeld zullen worden onder de informatie is nog niet bekend.

Wanneer gaat google dit gebruiken?

Google zal er nu nog vrij weinig gebruik van maken. Het algoritme zal eerst gefinetuned moeten worden. Vervolgens zal het als eerst gebruikt worden met Google Voice Search. Spraak zoekopdrachten worden steeds populairder, de nieuwe samenvattingen* van Google moeten dan ook Google Voice Search verbeteren en de optie meer gebruiksvriendelijk maken.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn