...

Hoe maak ik mijn website vindbaar in Google?

Google wordt dagelijks gebruikt door miljoenen mensen, meestal kijken de gebruikers alleen maar naar de zoekresultaten op de eerste of tweede pagina. Maar om jouw website op de eerste of tweede pagina van de zoekresultaten te krijgen, is er wel wat werk voor nodig. Je dient rekening te houden met zoekmachine optimalisatie (SEO). Dit klinkt ingewikkelder dan dat het is. Ook als je niet zoveel verstand hebt van online marketing kun je jouw website goed vindbaar maken in Google.

Gebruik zoekwoorden

Mensen typen op Google zoekwoorden in. Als je een fiets wilt kopen, typ je fiets kopen in bij Google en je krijgt allerlei resultaten. De resultaten die getoond worden bevatten allemaal de woorden fiets en kopen. Deze zoekwoorden plaats je in de teksten. Met zo’n keyword help je Google. Je zegt als het ware; mijn website gaat over dit onderwerp. Zorg er wel voor dat je het keyword niet te vaak in de teksten op de website zet. Dit ziet Google namelijk ook en labelt je website dan met spam.
mac

Zorg voor goede content

Websites waar regelmatig nieuwe content op wordt geplaatst, scoren hoog in Google. Zorg dat je de bestaande content op je website dus steeds optimaliseert. Ook is het van belang dat je unieke content op je website hebt staan. Als je teksten van andere websites controleert, wordt dit direct afgestraft door Google. Je website zal dan niet hoog in de zoekresultaten komen te staan. Je kunt je vindbaarheid ook verbeteren door regelmatig blogberichten te posten. Dit werkt het beste als je berichten plaatst die te maken hebben met het onderwerp van je website.

content-is-king-1132261_960_720Plaats een sitemap

Het is van belang dat je een sitemap op je website plaatst. Een sitemap geeft alle pagina’s waar je website uit bestaat weer. Je kunt in de sitemap zien welke pagina’s aan elkaar verbonden zijn. De sitemap is niet bedoeld voor bezoekers, maar wel voor zoekmachines. Een sitemap zorgt er namelijk voor dat Google je website makkelijk kan indexeren. Zorg er wel voor dat je sitemap regelmatig geüpdatet wordt. Als er een link in staat naar een niet bestaande pagina, ontstaat er een error.

Als je zelf niet zo thuis bent in de wereld van zoekmachines en SEO, kun je een specialist inhuren. Deze heeft alle kennis over online marketing en zal met verschillende technieken proberen om jouw website zo hoog mogelijk in Google te krijgen.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn