...

Wat heb je nu aan een SEO-scan?

Een seo analyse zou de basis moeten zijn van iedere SEO strategie. Toch zien we nog steeds veel internetondernemers die hier te weinig tijd insteken en daardoor de focus op de verkeerde zoekwoorden leggen. Dit is niet alleen zonde van je tijd; het levert ook niet eens de gewenste resultaten op. Wat is een SEO test precies en hoe kun je deze gebruiken om de prestaties van je website te verbeteren? Je leest het hier!

Wat is een SEO-scan precies?

Bij een SEO scan wordt er gekeken naar verschillende factoren die de posities in de zoekresultaten van Google beïnvloeden. Bij een SEO-scan scrawlt een robot door je website heen en kijkt het naar punten die verbeterd moeten worden. Nadat de SEO scan is afgerond ontvang je de resultaten. Vaak wordt de website op basis van een cijver beoordeelt, waarbij 1 zeer onvoldoende is en 10 een uitstekend. Het zal niet vaak voorkomen dat je een 10 scoort, aangezien je landingspagina dan op alle punten goed moet scoren. Er zijn verschillende aanbieders online te vinden die een SEO-scan aanbieden. Deze wordt vaak al voor een paar tientjes aangeboden en het kan geen kwaad om hier gebruik van te maken. Zo weet je precies waar de pijnpunten liggen en kun je zodoende gericht verbeteringen doorvoeren.
Afbeelding13

Naar welke factoren worden gekeken?

Zoals we eerder benoemd hebben wordt er voornamelijk gekeken naar de factoren die invloed hebben op de rankings in Google en andere zoekmachines zoals Bing. Deze factoren kunnen we indelen in on page SEO, off page SEO en social media. Bij on page SEO wordt er voornamelijk gekeken naar de titel, meta omschrijving, de afbeeldingen, zoekwoorden dichtheid en de URL. Het is belangrijk dat je de zoekwoorden, waar je op wilt ranken, in deze elementen laat terugkomen. Vervolgens kijkt de SEO-scan ook naar andere elementen zoals het aantal externe links naar jouw website toe. Het kijkt niet alleen naar de aantallen, maar ook naar de kwaliteit van de links. Het kijkt eveneens naar hoe je website om mobiele apparaten zoals een smartphone, tablet of een computer weergeven worden.
Afbeelding14

Wat kun je doen met het resultaat?

Wanneer je de resultaten van de SEO-scan ontvangen hebt kun je gericht beginnen met het doorvoeren van verbeteren. Wanneer bijvoorbeeld de on-page onderdelen een onvoldoende scoren weet je waar je je op moet focussen. Zodoende kun je je website verbeteren en na een tijdje weer een SEO-scan doen om te kijken of de resultaten verbeterd zijn.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn