...

Huawei Mate 20 Pro: de beste tips voor je nieuwe toestel

Als trotse bezitter van de nieuwste Huawei Mate 20 Pro smartphone weet je natuurlijk al van de geweldige specificaties die het toestel te bieden heeft. Een heerlijk schermformaat van 6,4 inch dat een resolutie van wel 3210 bij 1440 pixels kan realiseren, 3 camera’s met 5x optische zoom en groothoeklens en een flink batterij- en werkvermogen.

Wat je misschien meteen al opvalt aan de Mate 20 Pro is dat de vingerscanafdruk in het scherm is geïmplementeerd. Huawei doet dit als een van de eerste op de markt en maakt zo het ontgrendelen van je telefoon moeiteloos. Daarnaast maakt het toestel ook gebruik van 3D Face Unlock die op een accurate en veilige wijze toegang biedt tot al uw apps en persoonlijke data. Voor meer informatie en prijzen kun je hier nog even een kijkje nemen naar de specifieke specificaties van de Huawei Mate 20 Pro.

Je bent hier natuurlijk gekomen om alles uit je nieuwe smartphone te kunnen halen, dus laten we maar meteen beginnen!

Verschillende

navigatiemogelijk-

heden instellen

De Mate 20 Pro maakt gebruik van 3 verschillende navigatie mogelijkheden. Zo zijn er 3 opties te kiezen in het systeemnavigatiemenu:

  • Gestures: komt overeen met de navigatie op iOS toestellen. En werkt doormiddel van “gestures”.
  • Drie-toets navigatie: statische weergave van de navigatieknoppen onderin het toestel.
  • Navigation dock: verandert de navigatiebalk in een “dock” op het scherm die je kunt verplaatsen; deze reageert op verschillende soorten kliks.

Natuurlijk is het veranderen van je navigatiemanier wel even wennen, maar zo kun je in ieder geval wel een mogelijkheid kiezen die het beste bij jouw mobiele gebruik past.Ook bij de Huawei Mate 20 Pro is er een mogelijkheid om tussen een lichtere en donkere versie van je interface te switchen. Wat fijn is aan de donkere versie is dat het tevens ook je batterijvermogen vermindert. Deze optie is in te stellen bij Instellingen – Batterij.

Daarnaast is er in deze versie ook een nieuwe resolutie-instelling die je kunt instellen om het verbruik van je accu nog meer te besparen.

PrivateSpace Locked Apps, en Face-Unlock mogelijkheden

PrivateSpace laat gebruikers een geheime zone instellen op hun mobiele telefoon die alleen de toegankelijk is voor de hoofdgebruiker zelf. Deze kun je dan alleen bereiken door je vinger te scannen, een wachtwoord in te stellen of door gebruik te maken van Face-Unlock. Verder is het ook mogelijk om applicaties ‘op slot’ te zetten en te beveiligen met een wachtwoord.

De gezichtsherkenning op de Huawei Mate 20 Pro heeft ook twee verschillende ontgrendelopties:

  • Directe ontgrendeling: na een succesvolle gezichtsherkenning wordt direct toegang tot het apparaat verstrekt.
  • “Slide to unlock”: na de gezichtsherkenning moet de gebruiker eerst nog met zijn/haar vinger het scherm omhoog sliden om gebruik te maken van het toestel.
  • Oogcontact nodig voor ontgrendeling: wanneer deze optie uitstaat wordt uw toestel meteen ontgrendelt wanneer het uw gezicht herkent. Dit gaat ongelooflijk snel en is niet aan te raden.

Ook kun je de gezichtsherkenning instellen voor het weergeven van uw notificaties bij een succesvolle herkenning; Dit is allemaal te vinden en aan te passen bij Instellingen – Beveiliging & Privacy – Gezichtsherkenning.

Onwijs veel opties voor het maken van foto’s

De Huawei Mate 20 Pro heeft dus in totaal 3 camera’s op de achterkant van het toestel. Zo heeft het een telefotolens die de kwaliteit van ingezoomde foto’s behoudt en een groethoeklens om gemakkelijk panoramafoto’s te kunnen schieten. De camera-app beschikt over vele interessante opties, hieronder nog even een lijstje:

  • Night Mode: je zou denken dat deze optie alleen handig zou zijn voor het maken van foto’s in het donker. Toch is het in beiden gevallen – dag & nacht – een geweldige setting om scherpe foto’s te maken.

Tijdens Night Mode worden foto’s gemaakt met een 6-seconde sluitertijd. Nou heb je voor zo’n lange sluitertijd vaak een tripod of ander stabilisatiemiddel nodig om geen wazige foto’s te krijgen. Toch is het Huawei gelukt om dit doormiddel van AI en stabilisatietechnieken te perfectioneren.

  • 5x Optische Zoom: de meeste smartphones gaan maar tot een 2x optische zoom. De Mate 20 Pro gaat net een stapje verder en behaalt een optische zoom van wel x5, en dat zonder kwaliteitsverlies!
  • Grid: weergeeft duidelijke lijnen op het scherm om de dimensies van je foto symmetrisch te houden.
  • Aperture vs. Portret: we kennen natuurlijk allemaal de portretfunctie op iOS apparaten waarop iedereen er weer net een tikkeltje beter uitziet. Deze optie is ook te vinden op de Huawei Mate 20 Pro. Toch is de portretmodus gelimiteerd aan gezichten waarbij de nieuwe functie Aperture ook voor omgevingen en objecten ingezet kan worden.

Bovendien kan je ook nog de resolutie van je foto’s bewerken om zo ook de bestandsgrootte van uw afbeeldingen te beslissen.

Toch lijkt het wel alsof Huawei de meest geliefde functies die momenteel op andere populaire smartphones aanwezig zijn in de Mate 20 Pro heeft geïmplementeerd. Wij klagen in ieder geval niet.  De Huawei Mate 20 Pro is sinds 2 November verkrijgbaar door heel Nederland.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn