...
energiekosten

Kan je je energiekosten verlagen?

De energiekosten lijken per jaar wel duurder te worden. Het is een flinke kostenpost voor vele huishoudens, dat in een wereld wat al duur genoeg is. Zijn er manieren om deze kosten te verlagen en hiermee je bankrekening te redden?

Energiekosten gaan in 2019 flink omhoog

In 2019 gaan de energiekosten flink omhoog. Een gezin gaat gemiddeld €300,- meer betalen ten opzichte van 2018. De voornaamste reden is dat de energiebelasting omhoog gaat. Dit berekenen de energieleveranciers door aan de consument. Wanneer de consument geen vast contract heeft, maar een variabel contract, kan de prijs omhoog schieten. Daarom alvast de eerste tip om je kosten te verlagen, wanneer de prijs acceptabel of goed is, zet het vast voor een langere tijd. Dit kan verhogingen in de toekomst voorkomen. Hiermee verlaag je de kosten niet ten opzichten van een jaar eerder, maar wel ten opzichten van de markt. Dit is eigenlijk ook al een big win.

Je energieverbruik verlagen om de energiekosten te verlagen

Het is eigenlijk behoorlijk logisch, je energieverbruik verlagen om de energiekosten te verlagen. Makkelijker gezegd dan gedaan zou je denken, maar hoe je dit? Denk hierbij aan de kleine dingen om je energieverbruik te verlagen. Een trui aantrekken wanneer het koud is in plaats van de verwarming omhoog te zetten. Iets minder lang douchen en lichten uitzetten wanneer ze niet nodig zijn. Het klinkt logisch, maar het is voornamelijk een kwestie van doen. Je gaat het snel merken aan je portemonnee en daarnaast is het nog goed voor het milieu ook.

Overstappen om je energiekosten te verlagen

Om je energiekosten te verlagen is overstappen van energieleverancier ook een interessante optie. Bijna alle energieleverancier hanteren verschillende manieren die invloed hebben op de kosten. Hierdoor ben je bij de ene leverancier veel duurder uit dan bij de andere. Houd deze verschillende energieleveranciers in de gaten om een zo goed mogelijke prijs te krijgen voor je kostbare energie.

 

 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn