...

Kassasystemen Horeca Tips

Tips Kassasystemen in horeca

Eindelijk, je begint je eigen hipster achtige koffietent waar je altijd al van hebt gedroomd. Je staat al enige tijd ingeschreven bij de KvK, je hebt een pakkende marketingverantwoorde naam en de financieringen zijn rond. Het enige wat eigenlijk nog overblijft is het aanschaffen van een goed kassasysteem. Iets wat je eigenlijk helemaal over het hoofd hebt gezien tijdens het brainstormen. Het eerst waar je aan denkt is dan “waar kan ik eigenlijk een kassasysteem kopen?” Hallo, we leven in 2016! Op het internet natuurlijk. En toen begon het feest pas echt. Als je wist dat er zo veel vraag en aanbod zou zijn in kassasystemen in horeca, had je wellicht andere keuzes gemaakt. Maar goed, we zijn nu zo ver dat je een kassa gaat kopen en je kunt door de bomen het bos niet meer zien. Je beseft je ineens dat een kassasysteem een cruciale factor is voor soepele bedrijfsprocessen. Dus speciaal voor jou hebben we op Techness een aantal tips m.b.t. betaal- en kassasystemen in horeca op een rij gezet.

De touchscreen of “normale” pc kassa

Een kassa kopen betekend vaak het aanschaffen van software en hardware. Je hebt namelijk nog geen pc. Als je deze apart koopt moet je wel opletten of de software compatible is met je computer. Koop dus geen Windows software als je wilt werken op een Macintosh. Daarnaast moet je ook opletten of je softwarepakket niet alleen te gebruiken is met een touchscreen pc, tenzij je dus zo een pc hebt. Gelukkig zijn er ook aanbieders die het all-in-one pakket met de software en het systeem verkopen. Scheelt vaak ook enorm in de prijs en dan weet je zeker dat je de juiste pc in de winkel hebt.

De POS kassa

Ook wel de point of sale kassa genoemd. Een Pos systeem is geavanceerder dan een mechanische of elektronische kassa en heeft voordelen op administratief gebied. De belastingdienst schreef er ook een brochure over (google maar pos kassa belastingdienst) dus dat zegt genoeg over de handigheid. Daarnaast zijn er ook meer mogelijkheden rondom het afrekenen.

Kassalades, bonprinters en barcodescanners

Heb je een kassa? Nou dan ben je er nog niet. Daarbij komen nog minstens 1 kassa la, een bonprinter en een (draadloze) barcodescanner. Meestal zitten in de all in one pakketten van leveranciers al de juiste benodigdheden erbij. Als je apart dingen aanschaft, moet je er wel weer op letten dat ook deze spullen werken met de het softwarepakket die je al hebt.

Pinautomaat

Voor een pinautomaat kun je terecht bij verschillende leveranciers. Hier moet je letten op het soort aansluiting dat de pinautomaat heeft. Gaat dit bijvoorbeeld over de telefoonlijn of op een andere manier? In principe kan er gezegd worden dan (bijna) alle pinautomaten werken met de kassa softwarepakketten. Vraag het wel altijd even na bij de leverancier.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn