...

Zoetermeer plaatst 130 nieuwe laadpalen voor de elektrische auto

Steeds meer mensen gaan gebruik maken van een elektrische auto. Dit is een goede stap richting een beter milieu. De gemeente Zoetermeer wil graag een steentje bijdragen in verbetering van het milieu. De inwoners van Zoetermeer hoeven binnenkort maar een paar honderd meter te lopen om de elektrische auto op te laden. Er worden in de stad 130 nieuwe laadpalen geplaatst. Doormiddel van het plaatsen van laadpalen wil gemeente Zoetermeer een gezonde en fijne leefomgeving creëren. Naast Zoetermeer willen nog een aantal steden meer laadpalen gaan plaatsten. Op deze manier willen ze het rijden van elektrische auto aantrekkelijk maken!

Laadpaal kopen voor elektrische auto

Door met een elektrische auto te gaan rijden krijg je te maken met een aantal financiële voordelen. Zo heb je minder kosten voor brandstof verbruik. De kosten voor benzine en diesel liggen hoger dan energie. De hoeveelheid van energie die je verbruikt is wel afhankelijk van je rijgedrag en de auto. Wanneer je veel kilometers aflegt is het gebruik van een elektrische auto een stuk voordeliger. Omdat er in een motor van een elektrische auto minder onderdelen zitten die snel kapot kunnen gaan heb je weinig kosten van onderhoud. Wanneer je veel kilometers af gaat leggen moet je auto wel goed opgeladen zijn. Je kan op de parkeerplaats bij je woning een laadpaal plaatsen. Er zijn een aantal zaken waarbij je goed moet opletten tijdens het aanschaffen van een laadpaal.
• Juiste laadkabel
• Laadvermogen van de kabel
• Lengte van de laadkabel
• Vorm van oplaadpunt
Iedere auto heeft een andere hoeveelheid stroom nodig om de accu op te laden. Het is dus belangrijk om te weten hoeveel ampère de accu nodig heeft. Wil je een laadpaal bij je woning plaatsen en heb je niet altijd gelegenheid om precies bij de paal te parkeren. Om te voorkomen dat je de auto niet op kan laden zijn er verschillende lengtes verkrijgbaar. Je kan het oplaadpunt op twee manieren aanschaffen. Je kan kiezen voor een laadpaal of een oplaadpunt in de muur. Een laadpaal is erg handig als je geen parkeerplaats aan huis hebt. Wil je de elektrische auto altijd aan huis opladen dan is een oplaadpunt in de muur erg handig. Is het lastig om een keuze te maken voor de juiste laadpaal of oplaadkabel? Neem even vrijblijvend contact op een specialist staat graag voor u klaar om de juiste keuze te kunnen maken.

Duurzaamheid

Elektrische auto’s zijn een stuk beter voor het milieu dan een auto op brandstof. Een auto die volledig op elektriciteit rijd zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Tijdens het rijden stoten deze auto’s geen stikstof en fijnstof uit. Dit zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit een stuk beter word. Ook zorgen elektrische auto’s voor een stuk minder geluidsoverlast. Je merkt het verschil vooral tijdens het rijden met een lage snelheid. Een elektrische auto stoot tijdens het rijden een stuk minder CO2 uit. Bij een aantal elektrische auto’s kan dit wel 25% minder zijn dan de normale auto’s. De elektrische auto’s worden nog steeds veder ontwikkeld. De auto’s worden steeds gezonder voor het milieu. We hopen dat iedereen over een aantal jaar gebruik kan maken van een elektrische auto.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn