...

Laptop of mobile workstation: welke heb je nodig?

Kun je beter een laptop of een mobile workstation kopen? Deze keuze hangt voornamelijk af van de doeleinden waarvoor je het apparaat gaat gebruiken. In dit blogbericht laten we de voordelen van een laptop en workstation zien.

Laptop

Een laptop is handig voor snel en kortstondig gebruik. De hardware is geschikt voor het afspelen van multimediabestanden, het opstellen van documenten, verwerken van gegevens en soms voor gamen. Bij de aanschaf van een laptop zal eerder gekeken worden naar een apparaat met:

  • Relatief lage prijs
  • Processor met hoge clocksnelheid
  • Snelle grafische kaarten
  • Lange accuduur

Een laptop is in veel gevallen compacter en hierdoor ook lastiger te repareren. Je kunt hiervoor het best direct naar een IT/computerwinkel voor een professionele laptop reparatie.

Mobile workstation

Een mobile workstation koop je voor zakelijke applicaties, waarbij je meer rekenkracht, geheugen en/of veel opslag nodig hebt. Bijvoorbeeld voor het maken van 3D modellen, foto- of videobewerking of het verwerken van grote hoeveelheden data.  Bij de aanschaf van een workstation zijn onderstaande elementen belangrijk:

  • Processors met meerdere cores
  • Grafische kaart met meer geheugen
  • Meer hardeschijfruimte
  • Meer geheugen

Een workstation is makkelijker te repareren, je schroeft deze eenvoudig open om individuele componenten te vervangen. Bij aankoop van een nieuwe workstation krijg echter in veel gevallen ook 3 jaar lang reparatieservice op locatie.

Goedkope laptop of professionele workstation

Zoals eerder genoemd is een laptop zeer geschikt voor sporadisch gebruik, gamen en het kort en snel verwerken van gegevens. Een workstation is aanzienlijk duurder, maar meer geschikt voor mensen die met grote hoeveelheden data werken, videobestanden moeten bewerken of zware processen moeten draaien.

Goedkope Refurbished workstation

Een nieuwe workstation past niet bij elk bedrijf in het budget. Voor laptops geldt echter hetzelfde als voor auto’s. Je schrijft het grootste deel van je investering in de eerste paar jaar af. Hierdoor kun je vaak relatief goedkoop een refurbished workstation kopen. Je kunt er nog jaren op werken, maar betaalt slechts een fractie van de prijs.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn