Mobiel

Nieuwe iOs update

By September 23, 2016 No Comments

Nieuwe iOs update: Apple lanceert nieuwe iOs update die je niet kent, maar wel kunt gebruiken!

Er is weer een nieuwe iOs update beschikbaar. Dit keer is het iOs 10. Er is al een langere tijd bekend wat er allemaal bij de nieuwe iOs update komt kijken.  Een aantal van de meeste belangrijke updates bij iOs 10 zijn:

  • Verwijderen van apps van Apple zelf.
  • Gemakkelijk muziek verwijderen zonder dat je telefoon aan een laptop gekoppeld moet zijn.
  • Je hoeft niet meer te swipen om te ontgrendelen.
  • Apps die bellen aanbieden krijgen een melding op het beginscherm.

Dit zijn nog maar een paar van de belangrijkste updates van de nieuwe iOs update. Of toch niet? Er zijn namelijk heel wat interessante updates waar velen niets vanaf weten! Of ze allemaal even nuttig zijn, is uiteraard per persoon verschillend. Maar het is wel interessant om te weten wat voor verstopte opties Apple in de nieuwe iOs update zitten!

WhatsAppen via Siri

Als je dit aanzet in de opties, is het vanaf nu mogelijk om te WhatsAppen via Siri! Je kunt dus simpelweg aan Siri vertellen wie je wilt appen en wat je wilt sturen, en Siri regelt het voor je!
Dit kan je aanzetten door naar ‘Siri’ en vervolgens naar ‘appondersteuning’ te gaan.

techness-nieuwe-ios-update

Keuze voor telefoonontgrendeling
Als je gaat naar ‘algemeen’, vervolgens naar ‘thuisknop’. Hier kun je kiezen op welke manier jij je telefoon wilt ontgrendelen via je Touch ID. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om op de home button te drukken, of om alleen je vinger erop te leggen zodat de Iphone zichzelf dan al ontgrendelt? De keuze is aan jou!
De vernieuwde Foto’s app
Deze optie is voor de personen met duizenden foto’s. Apple heeft het nu mogelijk gemaakt om foto’s op een slimme manier op te zoeken. De nieuwe iOs update herkent namelijk gezichten en objecten. Het is dus nu mogelijk om gerichter te zoeken. Het Apple systeem werkt dus nu enigszins hetzelfde als Google Foto’s. 
Force Touch in je bedieningspaneel gebruiken
Het is met iOs 10 mogelijk om vanuit je bedieningspaneel Force Touch te gebruiken op veel verschillende features van je telefoon. Je kunt bijvoorbeeld op je timer drukken en direct instellen of je de timer voor 1 minuut of voor 5 minuten wilt laten lopen. Ook kun je Force touch gebruiken op je zaklamp en op deze manier instellen hoe fel je zaklamp moet worden.
Samen je notities bewerken
Apple heeft het mogelijk gemaakt om samen te werken aan je notities. Het is heel simpel. Je begint een notitie, die je vervolgens kunt delen met andere personen. Via iCloud is het nu mogelijk om deze samen te bewerken. Best handig toch?
Automatisch agenda vullen
Voor deze optie moet je naar instellingen gaan, vervolgens naar ‘Agenda’. Dan scroll je naar beneden en bij ‘Activiteiten uit Apps’ kun je nu automatisch dingen/activiteiten in je agenda zetten. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld afspraken via je mail. Deze optie kan er zomaar voor zorgen dat je voortaan niet meer te laat komt bij je afspraken of ze helemaal vergeet!
Overzichtelijk maken van je e-mailuitwisselingen
Het kan soms onhandig zijn; een enorm lange e-mail gesprek waarbij je bijna de neiging krijgt om de persoon zijn nummer te vragen. Nu is er de optie om naast het bericht op blauwe pijltjes te drukken. Dit geeft de optie om snel en gemakkelijk te zien welke mailtjes er zijn verstuurd en wat daarin allemaal stond.
Het verwijderen van notificaties
Er is nu de mogelijkheid om alle notificaties in een keer te verwijderen. Door rechtsboven in je notificatiescherm (die je krijgt door van boven naar beneden te swipen) op het kruisje te klikken kun je in een keer al je notificaties verwijderen.
Widgets
Velen kiezen de Apple telefoons vanwege het feit dat ze praktisch zijn. Het beginscherm is hier een perfect voorbeeld van. Door naar links te swipen, krijg je de widgets te zien. Je kunt nu zelf kiezen welke widgets je wilt gebruiken. Door simpelweg op ‘wijzigen’ te drukken, onderaan je widgets, is het mogelijk om je volgorde aan te passen, door de widgets te verschuiven naar boven of naar beneden.
Ongelimiteerde tabbladen in Safari
We sluiten af met een update die misschien niet voor iedereen nodig is. Dat is namelijk de mogelijkheid om een ongelimiteerd aantal tabbladen te openen in Safari. Voor velen zal dit geen toegevoegde waarde hebben, maar je weet het nu toch!
Kijkend naar alle nieuwe updates en opties, kunnen we zeggen dat Apple ons een goede update heeft gegeven met veel extra handigheidjes. Download de nieuwe iOs update dus snel, and see for yourself!
Raakte je zo gefrustreerd van de oude iOs update dat je telefoonscherm kapot is? Klik dan hier: Iphone 6 reparatie.

Leave a Reply