...
online marketing tools - Techness

Online marketing tools voor een betere SEO strategie

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]

Wat zijn de beste online marketing tools voor een betere SEO strategie?

Online marketing tools zijn niet meer weg te denken uit het leven van online marketeers. In een tijdperk waar online niet meer weg te denken is, is het als ondernemer belangrijk dat je hierin mee gaat. Een voordeel van het tijdperk dat zich verschuift van offline naar online is dat resultaten te meten zijn en online marketing tools maken het meten hiervan een stuk gemakkelijker. Er zijn eindeloos veel tools die je hierbij kunnen helpen, maar welke zijn nou echt het best? Techness heeft de beste online marketing tools voor jou op een rijtje gezet! Hoe werken ze, waarvoor kan je ze gebruiken en vooral waarom zijn ze onmisbaar voor een betere SEO strategie?

De beste online marketing tools nummer 1: Buzzsumo

De eerste internet marketing tip van Techness is de tool Buzzsumo. Dagelijks worden er miljoenen feeds, blogs, video’s en nog veel meer gepubliceerd. Het is dus van belang dat de content die je schrijft ook opvalt. Om dit te kunnen doen is het belangrijk om inzicht te verkrijgen in de populairste content in jouw branche – precies wat Buzzsumo doet. Buzzsumo is een zoekmachine voor virale content en influencers, zo weet je precies welke posts het goed doen in de branche en welke jij dus goed kan gebruiken!

De beste online marketing tools - TechnessWat kan de tool Buzzsumo?

• Je kan zien welke artikelen, posts, video’s en infographics over een bepaald onderwerp het meest gedeeld worden op social media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+
• Je kan achterhalen welke artikelen per domein het meeste gedeeld worden
• Je kan met de tool een concurrentieanalyse maken
• Je kan influencers identificeren per onderwerp
Wat maakt deze tool zo awesome? De informatie van Buzzsumo kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo kan het worden gebruikt voor een content analyse, inspiratie voor goede titels, vinden van relevante content om te delen of voor het identificeren van influencers in de branche waar jij je in bevindt.

De beste online marketing tools nummer 2: Survey Monkey

De tweede internet marketing tip is de tool Survey Monkey. Het is als ondernemer belangrijk dat je trends ontdekt, klanttevredenheid toetst en andere inzichten over je onderneming vergaard. Met deze informatie kan jij namelijk weer beter inspelen op je doelgroep en dat is bepalend voor je succes. Survey Monkey helpt je daarbij. Survey Monkey is een tool waarmee je gemakkelijk online enquêtes kan afnemen.

De beste online marketing tools - TechnessWat kan de Survey Monkey tool?

• Online enquêtes opstellen voor marktonderzoek met meer dan 15 vraagtypen waarbij gebruik kan worden gemaakt van het eigen logo en/of merk
• De Survey Monkey tool heeft ook een applicatie beschikbaar – zo kan jij overal de resultaten van je onderzoek bekijken
• De enquêtes kunnen via mobiel, web of social media worden verzonden
• De uitslag van de enquête kan in een rapportage op maat worden verwerkt of worden gedownload als tabel
Wat maakt de tool awesome? Vooral de gemakkelijkheid van de tool maakt hem zo immens populair. In slechts een paar minuten tijd heb je een prachtige enquête bedacht, ontworpen en gepubliceerd. Een echte aanrader als je onderzoek wilt doen naar trends, je doelgroep of andere aspecten van je onderneming.

De beste online marketing tools nummer 3: SimilairWeb

De derde internet marketing tip is de tool SimiliarWeb. Als ondernemer is het van belang dat je inzicht hebt in je concurrenten. Hoeveel websiteverkeer krijgt de concurrent en hoeveel links heeft de concurrent? Dit zijn vragen waarop de SimiliarWeb je antwoord kan geven. De tool vergelijkt namelijk twee websites met elkaar en kan zien waar het beste gescoord wordt. Om dit in kaart te brengen kijkt de tool onder andere naar direct traffic, verwijzende domeinen (links), organische zoekwoorden en populaire pagina’s.

De beste online marketing tools - TechnessWat kan de SimilairWeb tool?

• Inzicht in het verkeer van de website. De tool kijkt naar algemene bezoeken, tijd van verblijf op de site, bounce rate en de bekeken pagina’s per bezoek
• Het vinden van organische en betaalde zoekwoorden. Zo kan je zien hoeveel verkeer bepaalde zoekwoorden genereren.
• Inzicht in interesses van de doelgroep. De tool kijkt naar andere websites die zijn bezocht na de sessie op jou website. Zo kan je nieuwe doelgroepen ontdekken.
• Geeft inzicht in de meest populaire en trending pagina’s van de websites.
• De tool kan worden gebruikt voor zowel web als app.
Wat maakt de tool awesome? Het feit dat de tool heel veel informatie van je concurrent laat zien maakt de tool onmisbaar. Door in het bezit te zijn van informatie over je concurrenten kan je beter inspelen op de markt. Wat doet de concurrent goed waar bij jou op dit moment nog ruimte is voor verbetering? Welke pagina’s worden veel bezocht en kan jij hier wellicht ook iets mee? Dit soort vragen worden allemaal beantwoord met SimiliarWeb.

De beste online marketing tools nummer 4: Ahrefs

De vierde internet marketing tip is de tool Ahrefs. Als ondernemer is het belangrijk dat je inzicht hebt in je website en deze monitort om de prestaties te volgen. Met de tool kan je verschillende zaken van je website meten zoals het aantal backlinks naar je website, een analyse van je geschreven content, de positie van je website in de zoekmachines en het kan zelfs inspiratie geven voor nieuwe onderwerpen en content. Al met al een handige tool die wij zelf bij Techness ook gebruiken.

De beste online marketing tools - TechnessWat kan de tool Ahrefs?

• Het analyseren van je eigen en andere websites op backlinks. Hoeveel links zijn er, waar komen ze vandaan en waar linken ze naar toe?
• Het analyseren van de content van een website. Zo geeft de tool de meest populaire artikelen, posts en websites die worden gevonden aan de hand van jou zoekopdracht.
• Het controleren van de positie. De tool kijkt naar de posities van de concurrentie en de zoekwoorden positie van de concurrenten.
• De tool stelt je op de hoogte van SEO problemen op je website zodat je deze nog beter kan optimaliseren.
Wat maakt de tool awesome? Voor iedereen die een beetje bekend is met online marketing weet dat linkbuilding een belangrijk onderdeel is van je website ranking. Dit houdt in dat het belangrijk is dat waardige websites verwijzen naar jou website d.m.v. een link. Op deze manier zien zoekmachines dat jij een waardige website hebt opgebouwd. Ahrefs geeft je inzicht in de backlinks van jou concurrenten – zo kan jij ervoor zorgen dat deze links ook naar jou verwijzen en daarmee verbeter je je ranking positie in zoekmachines.

De beste online marketing tools nummer 5: Sistrix

De vijfde internet marketing tip is de tool: Sistrix. Een wereldwijd erkende prestatie indicator voor hulp bij SEO succes. De tool maakt het mogelijk om je ranking op basis van zoekwoorden bij te houden. Zo kan je in de tool zien of je ranking positie in Google is gestegen of juiste gedaald, wat de hoogst behaalde positie is geweest en of dat je veel (of weinig) concurrentie kan verwachtten bij het zoekwoord.

De beste online marketing tools - TechnessWat kan de Sistrix tool?

• Invoeren van zoekwoorden die wekelijks worden gemonitord
• Bepalen van concurrentie op zoekwoorden
• Bijhouden van de ranking van de zoekwoorden in zoekmachines
• Geeft inzicht d.m.v. grafieken op hoeveel zoekwoorden je website rankt in de top 10
Wat maakt de tool awesome? Zoekwoorden zijn onmisbaar bij SEO. Het is van belang dat je de juiste zoekwoorden gebruikt en dat je hier vanzelfsprekend ook op rankt. Deze tool maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in de zoekwoorden die jij gebruikt en de status daarvan – zo zorg je er altijd voor dat je gebruik maakt van de juiste zoekwoorden die bijdragen aan je ranking in zoekmachines.

De beste online marketing tools nummer 6: Moz

De laatste internet marketing tip die Techness wilt meegeven is: Moz. Dit is een SEO toolset die vrijwel alles heeft: zoekwoord onderzoek, link building, audits ter plekke en pagina inzichten. Het zorgt er al met al voor dat je inzicht hebt in je ranking in Google en hoe dit kan worden verbeterd. Naast de Moz tool staat Moz ook bekend om zijn waardevolle blogs. Dagelijks verschijnt er informatie op de website van Moz met kennis over SEO die je niet mag missen.

De beste online marketing tools - TechnessWat kan de Moz tool?

• Wereldwijde rank tracking. Wekelijks worden de door jou opgegeven zoekwoorden geanalyseerd door verschillende zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo in meer dan 200 landen.
• Concurrenten rank tracking. Zie door de tool wie je top concurrenten zijn en vergelijk de ranking prestaties.
• Lokale ranking. Je kan geo-gerichte zoekwoorden op nationaal-, stad- en wijkniveau tracken.
• Mobiele ranking. Met de tool kan je de ranking van zowel mobiel als desktop bijhouden.
Al met al een hoop online marketing tools die kunnen bijdragen aan het SEO succes van jouw bedrijf of onderneming. De tools geven niet alleen inzicht in de concurrenten en jouw eigen onderneming. Ze zorgen er ook voor dat je weet hoe de zoekwoorden die je gebruikt er voor staan. En bij Techness weten wij dat de ‘keywords’ de ‘key’ tot succes zijn voor een eerste pagina ranking in Google.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” equal_height=”yes” content_placement=”middle” bg_color=”#f4f4f4″ scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” top_padding=”80″ bottom_padding=”80″ overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/2″ tablet_text_alignment=”center” phone_text_alignment=”center” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”Sign Up Voor De Leukste Nieuwsbrief” font_container=”tag:h2|font_size:52|text_align:left|line_height:56px” google_fonts=”font_family:Roboto%20Condensed%3A300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C700%2C700italic|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal”][vc_column_text css=”.vc_custom_1495098923148{margin-top: 15px !important;}”]Jij wil toch ook op de hoogte blijven van de laatste trends?[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/2″ tablet_text_alignment=”center” phone_text_alignment=”center” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”right”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][nectar_btn size=”jumbo” button_style=”see-through-3d” color_override=”#006afe” url=”https://techness.nl/nieuwsbrief” text=”Dit wil je niet missen”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][recent_posts style=”default” category=”marketing” columns=”4″][/vc_column][/vc_row]

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn