...

Oude films digitaliseren met de nieuwste techniek

We nemen allemaal wel eens een trip down memory lane. Oude herinneringen ophalen is altijd leuk, nostalgie is nooit verkeerd. Tijdens deze vleugen van nostalgie duiken we nog wel eens de zolder in, op zoek naar oude foto’s en films. Voor je het weet heb je de doos met oude Super 8 films of videobanden gevonden. Echter is de technologie inmiddels zo ver vooruit dat er geen mogelijkheid meer is om deze te bekijken. Het zou eeuwig zonde zijn om deze herinneringen verloren te laten gaan. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig niet meer. Er zijn vele manieren om oude films te digitaliseren aan de hand van de nieuwste technieken. Hieronder zetten wij voor je uit hoe dit in zijn werk gaat.

Vroeger filmde men op rollen van 8 mm, 9.5 mm en 16 mm. Deze kunnen niet meer door moderne DVD en Blu-Ray spelers afgespeeld worden, maar inmiddels is het wel mogelijk om deze oude films te digitaliseren. Een techniek die hiervoor gebruikt wordt is de Wetgate technologie. Hierbij worden de films gedigitaliseerd waarbij het risico op krassen op de oude film geminimaliseerd wordt. Daarnaast worden bestaande krassen opgevuld, waardoor het eindresultaat mooier en scherpen zal zijn dan ooit. De oude filmpjes hebben er nog nooit zo goed uitgezien!

Een apparaat dat ingezet wordt voor het digitaliseren van oude films is een filmscanner. Bij een filmscanner geldt absoluut dat je krijgt waarvoor je betaalt: een goedkope filmscanner levert een minder eindresultaat op in vergelijking met duurdere, betere filmscanners. Aan de hand van een filmscanner maak je scans van de negatieven van de film. Veelal levert dit je zelfs een betere resolutie op met een uitstekende kleurdiepte. De bijgeleverde software levert je nog meer mogelijkheden op om de oude films op te schonen. Kortom, binnen no time kun je weer genieten van jouw oude films!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn