...
Scherm reparaties - Techness

Scherm reparaties – Waar zit het prijs verschil precies in?

Waar zit het prijs verschil precies in?

Je telefoon valt, scherm stuk. Paniek in de tent. Met bebloede duimen probeer je op jouw gesplinterde scherm de term: scherm reparatie in te typen bij Google. Het aanbod is overweldigend, een doe het zelf-er, een belwinkel op de hoek, de neef van je achternicht die getagged werd in je paniekerige Facebook bericht dat je scherm stuk is.
Scherm reparaties - Techness
 
De prijzen verschillen enorm, van 50 tot wel 180 euro en dat allemaal voor hetzelfde apparaat. Wij zullen je wat meer inzicht proberen te geven in deze prijsverschillen zodat je bij de keuze van jouw reparateur in ieder geval weet wat je krijgt.

Goedkoop is duurkoop

We zijn het allemaal in Nederland, koopjesjagers. We vergelijken ons suf en staren ons daardoor vaak blind op de prijs. Vaak houden we hierbij een duit in het zakje over. Echter speelt erbij een reparatie branche een andere factor een ontzettend grote rol: de kwaliteit.
Een tablet & smartphone reparatie bedrijf heeft een eindeloos aantal verschillende soorten kwaliteit die kan worden ingekocht. Van BB+ tot AAAA+ namaak tot aan de originele schermen van de telefoon fabrikant zelf. Vanzelfsprekend verschillen deze schermen enorm in prijs. Zou kun je eenzelfde iPhone scherm van €15 kopen maar ook een van €80. Waar zit het enorme verschil in prijs dan in?
Je raadt het al: kwaliteit. Een namaakscherm met niet origineel LCD en namaak glas mag dan misschien erg goedkoop zijn, maar levert op den duur vaak problemen waardoor je nogmaals je scherm kunt gaan laten repareren. De prijzen van een scherm reparatie kunnen bij een winkel dan ook verschillen van €50 tot €120 of zelfs €150.
Dat er bij verschillende bedrijven verschillende prijzen zijn klopt, het ene bedrijf berekend op een andere manier zijn of haar verkoopprijs dan de ander, zo kan je bij de neef van je achternicht misschien alleen contant betalen. Het belangrijkste verschil in prijs zit echter toch wel in de inkoopprijs. Een goedkoper scherm is van mindere kwaliteit een duurder scherm vaak van goede kwaliteit.

Scherm reparaties - Techness

Ga in ieder geval goed na wat voor kwaliteit zij plaatsen voor de gevraagde prijs. En besluit voor jezelf ook wat voor kwaliteit je wenst. Jouw smartphone is ten slotte ook niet goedkoop in aanschaf. Een goedkoop onderdeel kan onbetrouwbaar zijn en zelfs schade aan jouw dure smartphone toebrengen. Ook vervalt bij de meeste fabrikanten de garantie wanneer er niet originele onderdelen worden aangetroffen bij jouw device. Dit kan nogal vervelend uitpakken wanneer je aansprak wilt maken op jouw fabrieksgarantie.

Een professioneel bedrijf als ThePhoneLab werkt altijd met de beste onderdelen, wanneer wij direct bij de fabrikant in kunnen kopen doen wij dit altijd. Bij ons bent u dus verzekerd van de beste kwaliteit schermen.
Ten slotte kun je een bedrijf wat met de juiste onderdelen werkt, opgeleide reparateurs en de juiste service verlening herkennen aan de erkenning voor elektrotechnisch installatie bedrijf van het UNETO-VNI. Wij zijn sinds afgelopen jaar erkend voor deze regeling.
Lees hier het artikel op de website van ThePhoneLab zelf.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn