Wist je dat een er tegenwoordig veel mensen zijn met een sim only abonnement? Het wordt namelijk steeds populairder. De mensen met een gewoon abonnement zijn tegenwoordig in de minderheid. Maar wat zijn nou de voordelen van een sim only abonnement?

Een abonnement

Eigenlijk is een sim only abonnement een normaal abonnement, alleen zonder telefoon.

Eigenlijk is een sim only abonnement een normaal abonnement, alleen zonder telefoon. Je hebt maandelijks minder abonnementskaarten en dat is natuurlijk super fijn! Zelfs met een sim only abonnement kan je kiezen uit internet, bellen en sms’en. Alles wat een abonnement inhoudt alleen dan zonder mobiel.

Een mobiel zal je los moeten kopen, maar in verhouding compenseer je dit met een abonnement met mobiel. Je bespaart op je kosten maar in verhouding lever je niks in!

Vrijheid, blijheid!

Eigenlijk is een sim only abonnement een normaal abonnement, alleen zonder telefoon.

Bij een sim only abonnement kan je je eigen bundel samenstellen. Je kan je eigen belminuten bepalen maar ook je data en hoeveelheid smsjes. Mocht jij nou vaak surfen op het internet dan kan je voor meer data kiezen.

Zo kun je elke dag lekker surfen op het internet! En bel je maar 3 keer in de maand dan kan je ervoor kiezen weinig belminuten te nemen. Bij een sim only abonnement zit je eigenlijk nergens aan vast.

Het contract

Een contract van twee jaar?

Bij een sim only abonnement heb je ook een contract. Je kan een contract van 2 jaar afsluiten. Dit is wat de meeste providers aanbieden zodat zij hier zelf ook nog winst uithalen. Nadat het contract afgelopen is kan je zelf kiezen of je het wilt verlengen of dat je toch wat anders wilt. Dit is natuurlijk compleet je eigen keuze. Sommige providers bieden zelfs een contract van 1 jaar aan. Ideaal als het uiteindelijk toch niet bevalt. Je bundel die je aan het begin van je contract hebt gekozen blijft staan.

Mocht je na 2 maanden toch het willen veranderen dan kan dat. Misschien kom je wel niet uit met je belminuten dan kan je er meer aanvragen. Je betaald dan meestal €2,- euro extra op je abonnement voor 200 belminuten extra. Dit valt super erg mee en je komt er elke maand ineens wel van rond. Stel je wilt je abonnement vroegtijdig afkopen dan is dit ook een mogelijkheid. Je moet dan de maanden betalen die je nog over zou hebben van je contract. Dit wordt wel een duur grapje natuurlijk maar dit heb je bij elk contract die je afsluit.

Een losse smartphone

Stap jij ook over naar een sim only abonnement?

Het hangt er vanaf wat voor een soort mobiel je wilt en van welk merk. In principe betaal je best veel voor een losse mobiel, het is in één keer best een grote uitgaven. Daarom kiezen mensen al snel voor een abonnement met mobiel. Een losse telefoon is een eenmalige dure uitgave. Een abonnement is een stuk minder duur waardoor mensen het sneller afsluiten zonder te weten dat ze eigenlijk duurder uitkomen.

Echter als je gaat narekenen hoeveel je kwijt bent voor een abonnement per maand kom je zelfs duurder uit. Tegenwoordig zijn er aantrekkelijke smartphones die zich in goedkopere prijsklassen vinden. Als je dat combineert met een goedkoop abonnement dan houd je heel wat geld over om leuke dingen te doen!

Leave a Reply