...
Technische beroepen met toekomst

Technische sector beroepen verdienen de aandacht!

Technische sector beroepen verdienen de aandacht!

TECHNESS gaat dit keer dieper in op de leukste technische sector beroepen met toekomst voor MBO geschoolden en technische beroepen voor HBO geschoolden. Waar kunnen zij aan de slag als ze hun diploma behaald hebben? Wat zijn nou echt technische beroepen met toekomst?

Technische beroepen met toekomst

Voordat TECHNESS je vertelt wat de technische beroepen met toekomst zijn is het goed om even de feiten op een rijtje te zetten! Volgens de bevolkingsteller van Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telt Nederland 17132731 inwoners. Volgens het CBS hebben 1,4 miljoen werkenden van 15 tot 65 jaar een technische opleiding. Hiervan heeft 60 procent technische sector beroepen. Dat gaat wat ons betreft al de goede kant op! Maar wat doet de andere veertig procent? Wat voor technische sector beroepen kunnen zij uitoefenen? TECHNESS heeft voor je uitgezocht waar de kansen in de technische sector beroepen liggen. Je vindt ze hieronder!

machinebouwTechnische beroepen voor vrouwen

Technische beroepen zijn voor vrouwen net zo goed toegankelijk als voor mannen. Toch zijn er volgens het CBS onder hoogopgeleide technici vier keer zoveel mannen als vrouwen. Daarnaast meldt het CBS dat technische profielen onder meisjes verdubbeld zijn in middelbare onderwijs, maar dit is helaas niet terug te zien in de inschrijvingen voor technische studies in het vervolgonderwijs. Een groeiende interesse in technische vakken is er, maar waarom zet zich dit niet door in de keuze voor een technische vervolgopleiding? Misschien is het een kwestie van imago. TECHNESS vind het zonde dat er relatief weinig vrouwen werkzaam zijn in technische sector beroepen. Daarom beschrijven wij in dit artikel hoe gaaf beroepen in de technische sector zijn voor MANNEN en voor VROUWEN! Techniek is de bouwsteen van onze maatschappij en je mag er trots op zijn als jij met jouw beroep hieraan bijdraagt. In techniek ligt de toekomst en het draait uiteindelijk om jouw toekomst. Denk maar eens aan mobieltjes en apps die niet meer weg te denken zijn!

Technische beroepen MBO

Technische beroepen voor MBO geschoolden zijn er in volle glorie! Van administratief tot bouwzaken. In de technische sector kun je met een MBO niveau 2 opleiding goed terecht in een ondersteunende functie. Heb je een MBO niveau 3 en/of 4 dan is de keuze veel breder! Van sleutelen aan een vliegtuig tot het bouwen van een machine. Je werkt met je handen en je hoofd, waarbij veiligheid en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan. Technische beroepen op MBO niveau worden doorgaans goed betaald (uiteraard verschillend per bedrijf) en bieden veel doorgroeimogelijkheden. Wil je meer weten over technische beroepen op MBO niveau? Kijk eens op Beroepen.nl.

Technische beroepen HBO

Technische beroepen voor HBO geschoolden zijn divers. Of je nou kiest voor de architectuur, een milieudeskundige wordt of technisch ingenieur. Werken volgens een strakke planning, waarin verschillende fasen worden doorlopen vind jij fijn en uitdagend! Even voor de dames: hoe gaaf is een functie in watermanagement?! Daar had je nog niet over nagedacht, ofwel? Ook een functie als deze valt onder techniek! Technische beroepen op HBO niveau zijn er voor vrouwen meer dan je denkt.

De best betaalde technische beroepen

Om het jou nog makkelijker te maken hebben wij de best betaalde technische beroepen op een rijtje gezet.

Civiel ingenieur&lt

Wil jij ervoor zorgen dat Nederland bewoonbaar en begaanbaar blijft? In deze functie van civiel ingenieur hou jij je in de breedste zin van het woord bezig met het plannen, ontwerpen en uitvoeren van bouwkundige projecten. Gemiddeld salaris ligt volgens tussen de 2300 euro en 4600 euro.

Technisch bedrijfskundige

Vind je het leuk om je bezig te houden de organisatie van bedrijven? Dan is technische bedrijfskundige misschien een leuk beroep voor jou! De werkzaamheden verschillen per branche, maar vaak houdt een technisch bedrijfskundige zich bezig met inrichten en managen van organisaties. Het vak heeft dus best wel veel raakvlakken met andere vakgebieden gericht op management van organisaties, zoals bedrijfseconomie! Het start salaris ligt rond de 2900 euro per maand. Technische bedrijfskunde staat hoog in het rijtje van best betaalde technische beroepen!

Werktuigbouwkundige

Werken in de machinebouw, constructiebouw of scheepsbouw? Jij monitort of de doelstellingen haalbaar en produceerbaar zijn! Er staan genoeg vacatures open in dit vakgebied en het startsalaris rond de 2000 euro (CBS)  is ook mooi meegenomen.

Engineer elektrotechniek

Onderzoek doen, ontwerpen en adviseren zitten in je bloed. Ook vindt je het leuk om leiding te geven aan alles wat te maken heeft met elektrotechniek. Je startsalaris ligt rond de 1925 euro. Niet verkeerd!

Softwareontwikkelaar

Vind je het leuk om te programmeren, applicaties te bouwen en computerprogramma’s testen? Als softwareontwikkelaar bepaal je de eisen voor de oplevering van software! Hele gave functie met een gemiddeld salaris tussen de 1940 euro 3200 euro (CBS)! Een beroep als softwareontwikkelaar valt zeker onder de technische beroepen met toekomst.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn